London » Attraktioner » Nöjesfält » Adventure Island

Adventure Island

Adventure Island i Southend-of-SeaAdventure Island är en äventyrspark med fokus på åkattraktioner av alla de slag. Parken ligger på en ö utanför Southend-of-Sea, en semesterort i Essex. Äventyrsparken passar familjer med något äldre barn, som inte räds hisnande upplevelser. Men det finns även mängder med snällare äventyr för de mindre barnen. Åkattraktionerna är graderade i en tregradig skala för att ge en vink om hur läskiga de är. Skalan är uppdelad i Gentle, Moderate och Max!.

Det finns fyra olika berg-och-dalbanor på Adventure Island. Den ena är mer hisnande än den andra. Den snällaste är The Green Scream som låter hela familjen åka med utan att få hjärtslag. Den värsta är Rage. Färden i Rage går snabbt, fallen är stupbranta och ger upphov till stora skrikattacker från vissa resenärer. Till de andra åkattraktionerna hör disco rides, flygande mattor, Fritt fall och vattenbanor. De minsta har ett helt eget område med spännande äventyr att upptäcka, bland annat en guldgruva, vikingabåtar, en djungelexpress och pariserhjul.

Inträdet till Adventure Island är helt fritt. För att få åka på attraktionerna går det att köpa åkband som ger obegränsat antal åkturer eller enskilda biljetter. Vristbanden minskar köandet betydligt. Under sommarhalvåret genomförs mängder med specialarrangemang där överskottet går till välgörande ändamål. Öppettiderna för Adventure Island beror på årstiden och på väderleken. På sommaren öppnar parken varje dag klockan 11 och håller öppet till mellan 20 och 23, beroende på vädret. Under vintertid håller parken öppet under helger och stänger runt klockan 17.

Kommentarer

Inga Kommentarer! Bli först att kommentera!

Kommentera

För att kommentera måste du logga in på Facebook.
Logga in:

Karta