London » Artiklar » Gå på bio i London

Gå på bio i London

Gå på bio i LondonNär du besöker denna fantastiska miljonstad så kan du ta del av väldigt många olika upplevelser. Att gå på bio i London kan vara en av dessa upplevelser. Genom att gå på bio i London tar du del av den kultur som alla riktiga London-bor också är med om. Utbudet på stadens många biografer kan också skilja sig från det som finns tillgängligt i Sverige. Här finns plats för både stort och smått inom filmvärlden.

Vill du ha ut något utöver det vanliga från ditt biobesök kan du till exempel besöka BFI IMAX i London. Biografen är utrustad med en 20 meter hög och 26 meter bred duk. Utöver detta kommer den speciella projektionstekniken för IMAX samt ett enormt digitalt surround sound-system. Det unika med IMAX biografer är upplevelsen av att verkligen delta i filmen. Både ljud och bild samspelar för att ge ett så realistiskt intryck som möjligt.

Räcker det med den vanliga bioupplevelsen så finns det bland annat biografkedjan Odeon. Många av de största aktuella filmerna går upp på deras biografer.

Ska du stanna i London under en längre tid eller bara vill gå på bio vid flera tillfällen under vistelsen kan det vara bra att undersöka olika rabatter. Londons biografvärld är full av olika erbjudande som bör utnyttjas av den filmintresserade.