London » Artiklar » HĂ€rliga parker i London

HĂ€rliga parker i London

HÀrliga parker i LondonLondon Àr inte bara en brusande storstad utan kan ocksÄ bjuda pÄ en avslappnande parkupplevelse, mitt i staden. Det finns mÄnga smÄ vÀxtfyllda vrÄr att besöka och alla kan hitta ett favoritstÀlle bland den lummig grönskan i London.

Den största av alla Londons parker Àr Hyde Park. Parken Àr mer av en turistattraktion Àn en park och innehÄller bÄde restauranger och flera monument. De historiska vingslagen Àr mÄnga, inte minst pÄ grund av att parken varit kunglig jaktmark under 1500-talet. Det finns ocksÄ ett vattendrag i parken som förgyller hela upplevelsen. Förutom att vara just en park sÄ anvÀnds ocksÄ Hyde Park vid stora evenemang som till exempel konserter.

Kensington Gardens Àr en annan av Londons parker. Denna satt tidigare ihop med Hyde Park men blev sedan en egen del som tillhörde Kensington Palace, som blev en kunglig bostad. Parken har under flera Ärhundraden omstrukturerats och nya planeringar har skett. Kensington Gardens Àr liksom Hyde Park dekorerad med monument av olika slag. Parkens damm har ocksÄ blivit ett populÀrt mÄl för fÄgelskÄdare och de som bara vill slappna av i en rofylld miljö.

Green Park Àr en lugn och avslappnad del av London. Parken befinner sig precis bredvid det magnifika slottet Buckingham Palace och Buckingham Palace Gardens. Denna park Àr bland annat populÀr som picknickplats för London-bor. HÀr finns ocksÄ ett monument som heter Canada Memorial. Monumentet Àr uppbyggt för att hedra minnet av kanadensare som slogs pÄ Storbritanniens sida under de bÄda vÀrldskrigen.

Andra lummiga parker i centrala London Ă€r Regent Park, som ligger granne med London Zoo, eller S:t James’s Park, som befinner sig mitt i Londons kĂ€rna och Ă€r liten men naggande god.

Hampstead Heath Àr en park utanför den centrala delen av London. Detta Àr en högt belÀgen park som Àr mer som ett strövomrÄde. HÀr kan du njuta av den helt okonstlade naturen med en vacker utsikt över Londons stadskÀrna. NÀr du fÄtt nog av naturlivet kan du besöka Kenwood House som bland annat erbjuder mat och konst vid ditt besök pÄ Hampstead Heath.