London » Artiklar » Härliga parker i London

Härliga parker i London

Härliga parker i LondonLondon är inte bara en brusande storstad utan kan också bjuda på en avslappnande parkupplevelse, mitt i staden. Det finns många små växtfyllda vrår att besöka och alla kan hitta ett favoritställe bland den lummig grönskan i London.

Den största av alla Londons parker är Hyde Park. Parken är mer av en turistattraktion än en park och innehåller både restauranger och flera monument. De historiska vingslagen är många, inte minst på grund av att parken varit kunglig jaktmark under 1500-talet. Det finns också ett vattendrag i parken som förgyller hela upplevelsen. Förutom att vara just en park så används också Hyde Park vid stora evenemang som till exempel konserter.

Kensington Gardens är en annan av Londons parker. Denna satt tidigare ihop med Hyde Park men blev sedan en egen del som tillhörde Kensington Palace, som blev en kunglig bostad. Parken har under flera århundraden omstrukturerats och nya planeringar har skett. Kensington Gardens är liksom Hyde Park dekorerad med monument av olika slag. Parkens damm har också blivit ett populärt mål för fågelskådare och de som bara vill slappna av i en rofylld miljö.

Green Park är en lugn och avslappnad del av London. Parken befinner sig precis bredvid det magnifika slottet Buckingham Palace och Buckingham Palace Gardens. Denna park är bland annat populär som picknickplats för London-bor. Här finns också ett monument som heter Canada Memorial. Monumentet är uppbyggt för att hedra minnet av kanadensare som slogs på Storbritanniens sida under de båda världskrigen.

Andra lummiga parker i centrala London är Regent Park, som ligger granne med London Zoo, eller S:t James’s Park, som befinner sig mitt i Londons kärna och är liten men naggande god.

Hampstead Heath är en park utanför den centrala delen av London. Detta är en högt belägen park som är mer som ett strövområde. Här kan du njuta av den helt okonstlade naturen med en vacker utsikt över Londons stadskärna. När du fått nog av naturlivet kan du besöka Kenwood House som bland annat erbjuder mat och konst vid ditt besök på Hampstead Heath.