London » Artiklar » Kommande konserter under 2010 i London

Kommande konserter under 2010 i London

Kommande konserter under 2010 i LondonÄr du på besök i London en längre eller kortare period kan det passa sig med en konsert i denna fantastiska stad. Under sommaren kan London stoltsera med oerhörda möjligheter för utomhuskonserter, bland annat i kända Hyde Park. Inomhusarenorna går heller inte av för hackor, här kan en konsert upplevas med de bästa förutsättningarna. Till London lockas också både stora internationella artister och små alternativa band som vill slå igenom. Det är möjligt att följa all musikalisk utveckling på Londons alla scener.

Under 2010 går det att följa flera olika musikstilar på de olika konserterna i London. Den 27 juli står amerikanska Good Charlotte på scen på Koko. Dagen efter, den 28 juli, kan den som vill uppleva en långt mer erfaren sångare, dock inom en annan genre, då Rod Stewart uppträder på the O2.

Lite mer okänd är kanske svenska Fever Ray som uppträder den 8 september på Brixton Acadamy. September i London har också mer att erbjuda inom de olika genren. Britpopbandet Muse och Gorillaz står också på konsert schemat 11 respektive 14 september. Muse uppträder på anrika Wembleystadium medan Gorillaz håller till på the O2.

Åker du till London längre senare under året kommer bland annat Santana att kunna upplevas live i London. Den 1 oktober spelar bandet på the O2. Kelis har också valt att boka upp en konsert i London under hösten och uppträder samma datum, den 1 oktober, men på Shepard´s Bush Empire.

Under november kan den som vill få se amerikanska metal-genre bandet Linkin Park på scen i O2. För att istället uppleva något helt motsatt kan du välja att besöka samma arena två dagar senare och lyssna till kände sångaren Andrea Bocelli. För att blanda in ytterligare en musikalisk stil kan Owl city besökas under sitt framträdande på Hammersmith Apollo den 23 november.

Den 17 december planeras en stor konsert på the O2 med Lady Gaga, vars turné och musik varit framgångsrik under året. Innan dess kommer inte fullt så utsvävade Pixie Lott till Hammersmith Apollo den 7 december. Samma dag, de 7 december, uppträder också Suede på the O2.

Hittar du inte ditt favoritband här eller vill spontant besöka ett fantastisk konsert? De stora arenorna, med Wembleystadium i toppen, har kalendrar som är fyllda till brädden med höstens alla artister!