London » Artiklar » Studera i London

Studera i London

Studera i LondonFör den som vill studera utomlands Àr London ett perfekt alternativ. HÀr finns möjlighet till studier pÄ olika nivÄer och inom olika Àmnen. Storstaden ger ett brett utbud sÄvÀl under skoltid som efter. MÄnga aktiviteter och nya mÀnniskor vÀntar i denna fantastiska stad.

Vill man Äka till London och studera i lÀgre Äldrar sÄ finns det möjlighet till bland annat sprÄkresor. Dessa ger en unik inblick i den brittiska kulturen och goda kunskaper om Londons stadsmiljö. Det vanligaste Àr att Äka med en arrangör som ordnar boende, studiemöjlighet och resa.
Gymnasieelever som vill utöka sin utbildning kan vÀlja att Äka som utbytes student till London. Möjligheten finns dÄ att gÄ pÄ highschool som de brittiska eleverna och uppleva deras skolsystem inifrÄn. Detta ordnas ocksÄ genom arrangörer och kan variera i kostnad.

För den som redan gÄtt ut gymnasiet och vill studera i London sÄ gÄr man vidare till studier pÄ universitet. Det finns ett antal olika universitet att vÀlja mellan. Vilket man vÀljer kan bero lika mycket pÄ terminsavgiften som vilket Àmne man vill lÀsa. Englands utbildningssystem ser annorlunda ut Àn det svenska. Detta gör att man ofta mÄste betala terminsavgift. Beroende pÄ vilket universitet man vÀljer kan denna variera i storlek. Vill man inte studera hela sin utbildning i London utan vÀlja en kurs eller liknande bör man kontakta sitt svenska universitet för att se deras utbytes möjligheter.

Bland universiteten finns det bland annat Richmond University med mÄnga utbildningsmöjligheter i Londons finaste kvarter. London Metropolitan University Àr ett annat av Londons universitet. Detta Àr Storbritanniens största universitet med till synes Àndlösa möjligheter bland utbildningar.
Som student bör man ocksÄ vara medveten om att det kan vara svÄrt att tillgodorÀkna sig vissa utbildningar om man vÀljer en karriÀr i Sverige. Vissa typer av yrken eller examen fungerar lika i bÄda lÀnderna, men andra har svÄrare att fÄ det godkÀnt. Detta Àr en viktig punkt att tÀnka över och undersöka innan man börjat sina studier i London.