London » Artiklar » Studera i London

Studera i London

Studera i LondonFör den som vill studera utomlands är London ett perfekt alternativ. Här finns möjlighet till studier på olika nivåer och inom olika ämnen. Storstaden ger ett brett utbud såväl under skoltid som efter. Många aktiviteter och nya människor väntar i denna fantastiska stad.

Vill man åka till London och studera i lägre åldrar så finns det möjlighet till bland annat språkresor. Dessa ger en unik inblick i den brittiska kulturen och goda kunskaper om Londons stadsmiljö. Det vanligaste är att åka med en arrangör som ordnar boende, studiemöjlighet och resa.
Gymnasieelever som vill utöka sin utbildning kan välja att åka som utbytes student till London. Möjligheten finns då att gå på highschool som de brittiska eleverna och uppleva deras skolsystem inifrån. Detta ordnas också genom arrangörer och kan variera i kostnad.

För den som redan gått ut gymnasiet och vill studera i London så går man vidare till studier på universitet. Det finns ett antal olika universitet att välja mellan. Vilket man väljer kan bero lika mycket på terminsavgiften som vilket ämne man vill läsa. Englands utbildningssystem ser annorlunda ut än det svenska. Detta gör att man ofta måste betala terminsavgift. Beroende på vilket universitet man väljer kan denna variera i storlek. Vill man inte studera hela sin utbildning i London utan välja en kurs eller liknande bör man kontakta sitt svenska universitet för att se deras utbytes möjligheter.

Bland universiteten finns det bland annat Richmond University med många utbildningsmöjligheter i Londons finaste kvarter. London Metropolitan University är ett annat av Londons universitet. Detta är Storbritanniens största universitet med till synes ändlösa möjligheter bland utbildningar.
Som student bör man också vara medveten om att det kan vara svårt att tillgodoräkna sig vissa utbildningar om man väljer en karriär i Sverige. Vissa typer av yrken eller examen fungerar lika i båda länderna, men andra har svårare att få det godkänt. Detta är en viktig punkt att tänka över och undersöka innan man börjat sina studier i London.