London » Kommunikationer » Båt till London

Båt till London

Turistbåt i Londons kanalDe flesta London-besökare väljer att flyga till London. Det går snabbt och effektivt, men är kanske inte så mycket av en upplevelse i sig. Ett alternativt där själva resan blir en härlig upplevelse är att ta båten över till London. Men numera går det nästan inga färjelinjer mellan Sverige och Storbritannien. Konkurrensen från de billiga flygbolagen blev helt enkelt för stor. Färjetrafiken mellan Göteborg och England, som var den sista direkt från Sverige, lades ner så sent som år 2006.

Kvar finns ett par alternativ från Danmark och Norge. Ingen av turerna går direkt till London, utan inkluderar en tågresa alternativt bilresa till själva huvudstaden. Från danska Esbjerg går resan til Harwich. Rederiet som trafikerar sträckan heter och du hittar deras hemsida längre ner på denna sida. Under lågsäsong erbjuds denna tur enbart under helg. Ett alternativ är att resa från Norge. Där går det färjor mellan engelska Newscastle norr om London till Bergen, Haugensund och Stavanger. Sträckorna kan bokas av Direct Ferries och Ferry Center. Där går det även att boka resan från Edbjerh i Danmark.

Båtälskare får i allmänhet istället njuta av båtturer i själva London istället. Det går att hyra båt för turer på Regent-kanalen och ett flertal båtturer trafikerar Themsen. Dessa turer är verkliga upplevelser då staden London ses lite på avstånd. Det är först då som det går att inse hur stor och spännande staden är.

Boka biljett till London


Andra alternativ att ta sig till London förutom flyg är att ta Eurotunnel under engelska kanalen med bil eller tåg.

Tänk även på att Taxi är billigare i England än i Sverige. 10 mil Taxi behöver inte vara specielt dyrt och det kan vara värt att kolla upp dagsaktuella priser.

Direct Ferries & Ferry Center

www.directferries.se, www.ferrycenter.se

Från Esbjerg (Danmark) - Harwich (England) - Ungefär 13 mil in till London
Från Hoek van Holland (Holland) - Harwich (England)
Från Calais (Frankrike) - Dover (England) - Ungefär 12mil in till London.

DFDS Seaways

www.dfdsseaways.se

Från Esbjerg (Danmark) - Harwich (England) - Ungefär 13 mil in till London

Kommentarer

Inga Kommentarer! Bli frst att kommentera!

Kommentera

Fr att kommentera mste du logga in p Facebook.
Logga in: