London » Kommunikationer » Köra Bil

Köra Bil

Trafikerat område i LondonDet finns många som väljer att bila till London. Engelska kanalen korsas antingen genom att hoppa på Eurostars tåg med bil alternativt ta den klassiska färjan mellan Dover-Calais. Det kan bli lite virrigt när Engelska kanalen korsats då England har vänstertrafik. Men det är något som en van förare snart vänjer sig vid. Störst uppmärksamhet krävs vid rondeller och större trafikkorsningar. Besökare till London som kommer in med flyg till staden kan lätt hitta en hyrbil vid flygplatsen. Men den som enbart ska vistas i London och kanske göra enstaka turer utanför citykärnan, är en bil knappast ett gott färdmedel.

Under många år har London dragits med stora trafikproblem. Köerna har varit många, och avgaserna har påverkat både människor och byggnader. För att inte tala om den globala miljön. Under den senaste tiden har biltrafiken i Londons innerstad minskat betydligt. Anledningen är de nya vägtullarna. Priset för att få köra i innerstaden uppgår till närmare 320 kronor per dag för de mest törstiga bilarna, något som avskräcker de flesta.

Som tur är har London ett av de bäst fungerande kommunala transportsystemen i världen. Bussar, tunnelbanor och lokala tåg trafikerar de allra flesta områden i och runt London. Den som vill njuta lite extra kan resa med någon av stadens 15 000 vackra taxibilar, helt utan besvär. Kostnaden är rimlig och servicen och komforten oklanderlig.

Kommentarer

Inga Kommentarer! Bli frst att kommentera!

Kommentera

Fr att kommentera mste du logga in p Facebook.
Logga in: