London » Boende » Bo i London

Bo i London

Bostad i LondonPersoner som vill vistas i London inser snart att det kan vara lite klurigt att hitta ett prisvÀrt boende. Hotell och vandrarhem Àr bekvÀmt, men dyrt i lÀngden. Det kan ocksÄ vara trevligt att fÄ ett eget krypin.

Den som vill stanna lite lÀngre i London kan vÀlja mellan att hyra ett rum, hyra lÀgenhet eller hus alternativt köpa en lÀgenhet eller ett hus. Den som har rÄd gör rÀtt i att köpa en lÀgenhet. Det ger de lÀgsta mÄnadskostnaderna totalt sett. En lÀgenhet kan sedan sÀljas alternativt hyras ut till nÄgon annan. Men det kostar flera miljoner att köpa sitt eget boende i London, och det Àr lÄngt ifrÄn alla som har rÄd med det. IstÀllet vÀljer de flesta att hyra en lÀgenhet, eller för den delen ett rum eller ett hus av privata vÀrdar.

Standarden i London hÄller generellt sett nÄgot lÀgre klass Àn hemma. TvÀttstugan Àr ibland en tvÀttomat i omrÄdet. One bedrom flat rÀknas som en tvÄa och den kan vara sÄ liten som 20 kvadratmeter. En studio Àr ett rum med kök eller kokvrÄ. Vissa studios Àr inte mer Àn ett tiotal kvadrameter stora. Men den som vill bo nÀra centrum kan tycka att det Àr vÀrt det. Det Àr inte alltid för lÀgenhetens skull personer vÀljer att bo i London. Husen, som Àr fÄ till antalet, Àr ofta sÄ kallade town houses, eller radhus.

Vilka extrakostnader en hyresgÀst i London fÄr betala Àr helt upp till den privata hyresvÀrden. I ett rum Àr oftast alla omkostnader inkluderade, som vatten, el, gas, skatter och sophÀmtning. I en lÀgenhet eller ett hus som hyrs kan dessa kostnader tillkomma, men inte alltid. Skatten pÄ en bostad i London Àr en mÄnadsskatt pÄ lÀgenheten alternativt huset. Den varierar med omrÄde och kan kosta allt frÄn 50 till 100 pund i mÄnaden för en normaltvÄa. RÀkna ocksÄ med att fÄ betala en depositionsavgift för att fÄ hyra.

Kommentarer

Inga Kommentarer! Bli först att kommentera!

Kommentera

För att kommentera mćste du logga in pć Facebook.
Logga in: