London » Boende » Bo i London

Bo i London

Bostad i LondonPersoner som vill vistas i London inser snart att det kan vara lite klurigt att hitta ett prisvärt boende. Hotell och vandrarhem är bekvämt, men dyrt i längden. Det kan också vara trevligt att få ett eget krypin.

Den som vill stanna lite längre i London kan välja mellan att hyra ett rum, hyra lägenhet eller hus alternativt köpa en lägenhet eller ett hus. Den som har råd gör rätt i att köpa en lägenhet. Det ger de lägsta månadskostnaderna totalt sett. En lägenhet kan sedan säljas alternativt hyras ut till någon annan. Men det kostar flera miljoner att köpa sitt eget boende i London, och det är långt ifrån alla som har råd med det. Istället väljer de flesta att hyra en lägenhet, eller för den delen ett rum eller ett hus av privata värdar.

Standarden i London håller generellt sett något lägre klass än hemma. Tvättstugan är ibland en tvättomat i området. One bedrom flat räknas som en tvåa och den kan vara så liten som 20 kvadratmeter. En studio är ett rum med kök eller kokvrå. Vissa studios är inte mer än ett tiotal kvadrameter stora. Men den som vill bo nära centrum kan tycka att det är värt det. Det är inte alltid för lägenhetens skull personer väljer att bo i London. Husen, som är få till antalet, är ofta så kallade town houses, eller radhus.

Vilka extrakostnader en hyresgäst i London får betala är helt upp till den privata hyresvärden. I ett rum är oftast alla omkostnader inkluderade, som vatten, el, gas, skatter och sophämtning. I en lägenhet eller ett hus som hyrs kan dessa kostnader tillkomma, men inte alltid. Skatten på en bostad i London är en månadsskatt på lägenheten alternativt huset. Den varierar med område och kan kosta allt från 50 till 100 pund i månaden för en normaltvåa. Räkna också med att få betala en depositionsavgift för att få hyra.

Kommentarer

Inga Kommentarer! Bli först att kommentera!

Kommentera

För att kommentera måste du logga in på Facebook.
Logga in: