London » Boende

Boende

London är på grund av sin höga attraktionskraft en ganska dyr stad att leva och vistas i. En av de stora kostnaderna är boendet. Men med lite letande och initiativkraft går det att hitta flera prisvärda alternativ.

Det finns ett enormt utbud av hotell i London. Det finns allt från enklare vandrarhem och hotellrum med dusch i korridoren till majestätiska sviter där gästen lever som en drottning. Priserna varierar och centrala hotell är ofta ganska dyra.

Ett billigt alternativ till hotell är att ta in på en camping. De ligger utanför staden, men då det kommunala transportnätet i London är väl utbyggd går det ganska lätt att resa mellan campingarna och innerstaden. Flera campingar erbjuder uthyrning av tält och husvagnar.

Det finns många svenskar som har valt att bosätta sig i London. Vissa köper sitt boende, men de flesta hyr lägenheter, rum eller hus. De svenska nätverken är ganska många och det kan löna sig att hålla kontakten med andra svenskar, då de ofta kan hjälpa till med praktiska ting. Som att hitta en bostad till exempel. Det är inte så lätt att hitta en bostad i London och det är lätt att priset blir högt.

Korttidsboenden som hotell, vandrarhem och camping går lätt att boka på Internet. För ett mer långsiktigt boende är det bäst att leta på plats, då de flesta objekt annonseras i de lokala tidningarna. Många som flyttar till London väljer att ta in på ett billigare hotell medan de letar efter en mer permanent adress.
Camping
Ett lite billigare boende vid ett besök i London är camping. Av naturliga skäl ligger inga campingar riktigt nära citykärnan.
Bo i London
Den som vill stanna lite längre i London kan välja mellan att hyra ett rum, hyra lägenhet eller hus alternativt köpa en lägenhet eller ett hus.
Lägenhet
Det är attraktivt att ha en lägenhet i London. Det är också det vanligaste boendet, då det finns få privata bostadshus i staden.
Hus
Letar du efter information om att hyra eller köpa ett hus i London och dess närområde? Få en snabbt inblick här.