London » Kommunikationer » Buss

Buss

Klassisk röd buss i LondonDe lÀttidentifierade röda Londonbussarna Àr ett trevligt sÀtt att resa igenom Londons gator pÄ. Samtidigt som bussen gÄr till sjÀlva mÄlet, Àr resan en bra möjlighet att se Londons gatuliv och arkitektur. Bussarna i London gÄr tÀtt och trafikerar mÄnga av de centrala gatorna i staden. De Àr i trafik pÄ Londons gator dag som natt. Under natten utgÄr alla bussar frÄn den centrala punkten Trafalgar Square. Alla större gator i London har sÀrskilda bussfiler, vilket gör att bussen Àr ett relativt snabbt fÀrdmedel.

Bussystemet Àr omfattande och inkluderar mÀngder med olika busslinjer. PÄ varje busstation finns en lista de destinationer som finns att vÀlja mellan. För att komma rÀtt Àr det bara att leta reda pÄ den station som Àr mÄlet. Vid den station som kunden vill resa till stÄr en beskrivning över vilka busslinjer som stannar pÄ platsen och vilken busshÄllsplats bussen gÄr ifrÄn.

Londons bussar Àr karaktÀristiskt röda och bestÄr ofta av tvÄ vÄningar, sÄ kallade dubbeldÀckare. DubbeldÀckarna kommer i tvÄ olika versioner. Den Àldre versionen av bussar slÀpper pÄ passagerarna i de bakre regionerna. NÀr passageraren sÀtter sig ner kommer en konduktör och ber om betalning. PÄ de nyare modellerna sker ombordstigningen fram och chauffören tar betalt nÀr passageraren kliver pÄ. Betalningsmedlet mynt Àr att föredra. En enkel resa kostar ett pund.

Besökare till London som vet med sig att de vill resa mycket med tunnelbana och/eller buss kan köpa ett Oystercard. Det fungerar som ett enkelt betalkort som laddas med en valfri summa. Vid varje resa dras sedan rÀtt belopp frÄn kortet av en automat. DÄ blir resorna billigare. Det gÄr Àven att köpa ett Travel Card. Ett Travel Card gÀller ett obegrÀnsat antal resor i en till sju dagar och för resor inom zonerna ett till sex. Dessa zoner inbegriper de centrala delarna av London. Med ett Visitor Travel Card gÄr det ocksÄ att resa utanför zonerna med en billig tillÀggsbiljett. TÀnk bara pÄ att tillÀggsbiljetten ska köpas innan resan pÄbörjas.

Kommentarer

Inga Kommentarer! Bli först att kommentera!

Kommentera

För att kommentera mćste du logga in pć Facebook.
Logga in: