London » Kommunikationer » Buss

Buss

De lättidentifierade röda Londonbussarna är ett trevligt sätt att resa igenom Londons gator på. Samtidigt som bussen går till själva målet, är resan en bra möjlighet att se Londons gatuliv och arkitektur. Bussarna i London går tätt och trafikerar många av de centrala gatorna i staden. De är i trafik på Londons gator dag som natt. Under natten utgår alla bussar från den centrala punkten Trafalgar Square. Alla större gator i London har särskilda bussfiler, vilket gör att bussen är ett relativt snabbt färdmedel.

Bussystemet är omfattande och inkluderar mängder med olika busslinjer. På varje busstation finns en lista de destinationer som finns att välja mellan. För att komma rätt är det bara att leta reda på den station som är målet. Vid den station som kunden vill resa till står en beskrivning över vilka busslinjer som stannar på platsen och vilken busshållsplats bussen går ifrån.

Londons bussar är karaktäristiskt röda och består ofta av två våningar, så kallade dubbeldäckare. Dubbeldäckarna kommer i två olika versioner. Den äldre versionen av bussar släpper på passagerarna i de bakre regionerna. När passageraren sätter sig ner kommer en konduktör och ber om betalning. På de nyare modellerna sker ombordstigningen fram och chauffören tar betalt när passageraren kliver på. Betalningsmedlet mynt är att föredra. En enkel resa kostar ett pund.

Besökare till London som vet med sig att de vill resa mycket med tunnelbana och/eller buss kan köpa ett Oystercard. Det fungerar som ett enkelt betalkort som laddas med en valfri summa. Vid varje resa dras sedan rätt belopp från kortet av en automat. Då blir resorna billigare. Det går även att köpa ett Travel Card. Ett Travel Card gäller ett obegränsat antal resor i en till sju dagar och för resor inom zonerna ett till sex. Dessa zoner inbegriper de centrala delarna av London. Med ett Visitor Travel Card går det också att resa utanför zonerna med en billig tilläggsbiljett. Tänk bara på att tilläggsbiljetten ska köpas innan resan påbörjas.

Kommentarer

Inga Kommentarer! Bli först att kommentera!

Kommentera

För att kommentera måste du logga in på Facebook.
Logga in: