London » Shopping » Gågator

Gågator

Gågatorna i London är fyllda med gångtrafikanter som njuter av en bilfri miljö. Här är shoppingen och caféerna kanske som allra bäst, i staden där alla verkar älska att gå och shoppa.

Oxford Street
På Oxford Street blandas de stora modekedjorna med mer exklusiva och unika varumärkesbutiker. Utbudet är så stort att en eller två dagar behövs för att gå igenom alla butiker som ligger här.

Regent Street
Regent Street är inte en gågata, men väl så intressant för en shoppingtur. Gatan ligger mellan luxuösa Mayfair med Bond Street och det mer trendiga och coola Soho i öster. Gatan är fylld med butiker och affärer.

Bond Street
Bond Streets affärer är inte butiker, utan boutiques. På gatan ligger de exklusiva modehusens showrooms, såsom Armani, Versace, Mulberry, Prada, Donna Karan, Chanel och många, många fler. Vid sidan av dessa ligger Cartier, Tiffany och Aprey. På Bond Street ligger också famösa Sotheby's, auktionsverket som säljer de allra exklusiva auktionsobjekten i världen samt mängder med antikbutiker.

Carnaby Street
Carnaby Street är en klassiker i shoppingsammanhang. Twiggy och Mary Quant var på sin tid drottningar här, och Carnaby stod då för det hetaste av det hea modet. Ett tag blev Carnaby Street nedgången och sunkig, men är nu ett hett shoppingområde igen. Gågataär lugn och behaglig och rymmer mängder med unika butiker sida vid sida om de mer exklusiva butikskedjornas affärer. De allra mest lovande och populära modeskaparna finns representerade i butikerna, och de mysiga caféerna lockar till en lång dag på gatan. Carnaby Street ligger mellan Piccadilly Circus och Oxford Street.

Kings Road
Kings Road är ännu en klassisk shoppinggata och ligger i Chelsea. Under 1960-talet sattes Kings Road på kartan som centrum för den blomstrande hippiekulturen. Idag är Kings Road en attraktiv adress med fina och exklusiva butiker.

Kommentarer

Inga Kommentarer! Bli frst att kommentera!

Kommentera

Fr att kommentera mste du logga in p Facebook.
Logga in: