London » Boende » Lägenhet

Lägenhet

Lägenhet i LondonDet är attraktivt att ha en lägenhet i London. Det är också det vanligaste boendet, då det finns få privata bostadshus i staden. De lägenheter som finns i de mer centrala delarna, Inner London, är de allra mest populära.

Det bästa alternativet, för den som har råd, är att köpa lägenhet. Det kostar en del miljoner, men å andra sidan blir månadskostnaden ganska låg och det räknas som en god investering.

England har inte samma system med hyreslägenheter som Sverige har. De allra flesta väljer att köpa sin lägenhet. Hyreslägenheter delas bara ut av kommunen i yttersta nödfall. En svensk person har få möjligheter att välja detta alternativ. Hyresmarknaden består av enskilda personer, inte fastighetsbolag. Det har blivit ett populärt sätt att köpa en andra och en tredje lägenhet som har som enda syfte att hyras ut. Det finns alltså ingen värd som kan stoppa andrahandsuthyrningen.

Hyressättningen sker på marknadens villkor. En hyra är ofta baserad på veckobasis, och det är inte ovanligt att ett enda rum kostar 3 000 kr per vecka. I många fall ligger månadskostnaden på över 20 000 kr per månad för en lägenhet. Det kan vara en god idé att bo tillsammans med någon annan.

För att hitta lägenheter i London gäller det att leta runt i de olika annonsbladen som finns och i Londons dagstidningar. Det finns vissa sidor på internet som ger samma service, till exempel www.upad.co.uk och www.moveflat.com. Lite finare lägenheter kan sökas på www.starflats.co.uk. På hemsidan uk.easyroomate.com annonserar enskilda individer som vill dela sin hyrda lägenhet med andra.

Besökare till London kan välja att hyra lägenhet som ett trevligt alternativ till att bo på hotell. Dessa går att boka på ett antal olika internetsidor, till exempel via www.apartmentsapart.com och www.only-apartments.com. Det går även att boka lägenheter från lägenhetsföretag för korttidsuthyrning som Victorian Apartment, So Apartments, Access Apartments Euston, All Star Private Studios, Budget London Apartments och Access Apartments City.

Kommentarer

Inga Kommentarer! Bli frst att kommentera!

Kommentera

Fr att kommentera mste du logga in p Facebook.
Logga in: