London » Attraktioner » Museum » Museum of London

Museum of London

Museum of LondonLondon har en rik och otroligt intressant historia. I London finns också ett av världens största urbana museum - Museum of London. Det mesta av den urbana utvecklingen i London, de politiska spelen, bränderna, katastroferna, lyckotillfällena och inte minst stadens arkitektoriska utveckling finns att se på utställningar i Museum of London. I museet finns över 1,1 miljoner föremål som alla är viktiga delar i beskrivningen av Londons förr och nu. Bland annat finns arkeologiska fynd från romartiden, fotografier och bandinspelningar i mängder och 24 000 klädesplagg från Tudortiden till idag i museets samling.

På övervåningen i byggnaden presenteras Londons äldre historia fram till år 1666. Avdelningarna är uppdelade i olika tidsepoker från förhistorisk tid till tiden då familjerna Tudor och Stuart styrde England. London grundades redan under romartiden långt före kristi födelse. Från den tiden finns arkeologiska fynd kvar. En av de stora händelserna i staden var den stora branden. Den är väldokumenterad på Museum of London.

De år som hunnit passera efter stora branden år 1666 presenteras på nedervåningen. Här visas Londons konst, mode, sociala liv och arbetsliv upp genom tiderna som gått. Londonbors öden och muntliga traditioner samt fotografier breddar förståelsen för London som metropol i världen. Modeutställningen visar det kode som gällt i London och de framtstående designers som stått bakom. Fokus på de modernare utställningarna ligger på det sociala planet: hur levde och lever folk i London, hur arbetar de och hur klär de sig? Men även stadens arkitektoniska utformning får en stor plats i utställningarna.

Museum of London ligger i London Wall några minuters promenad från St Paul´s Cathedral och håller öppet mellan 10 och 18. Inträdet är helt fritt. Det finns också ett annex i Docklands.

Kommentarer

Inga Kommentarer! Bli först att kommentera!

Kommentera

För att kommentera måste du logga in på Facebook.
Logga in:

Karta