London » Attraktioner » Museum » Museum of London

Museum of London

Museum of LondonLondon har en rik och otroligt intressant historia. I London finns ocksÄ ett av vÀrldens största urbana museum - Museum of London. Det mesta av den urbana utvecklingen i London, de politiska spelen, brÀnderna, katastroferna, lyckotillfÀllena och inte minst stadens arkitektoriska utveckling finns att se pÄ utstÀllningar i Museum of London. I museet finns över 1,1 miljoner föremÄl som alla Àr viktiga delar i beskrivningen av Londons förr och nu. Bland annat finns arkeologiska fynd frÄn romartiden, fotografier och bandinspelningar i mÀngder och 24 000 klÀdesplagg frÄn Tudortiden till idag i museets samling.

PÄ övervÄningen i byggnaden presenteras Londons Àldre historia fram till Är 1666. Avdelningarna Àr uppdelade i olika tidsepoker frÄn förhistorisk tid till tiden dÄ familjerna Tudor och Stuart styrde England. London grundades redan under romartiden lÄngt före kristi födelse. FrÄn den tiden finns arkeologiska fynd kvar. En av de stora hÀndelserna i staden var den stora branden. Den Àr vÀldokumenterad pÄ Museum of London.

De Är som hunnit passera efter stora branden Är 1666 presenteras pÄ nedervÄningen. HÀr visas Londons konst, mode, sociala liv och arbetsliv upp genom tiderna som gÄtt. Londonbors öden och muntliga traditioner samt fotografier breddar förstÄelsen för London som metropol i vÀrlden. ModeutstÀllningen visar det kode som gÀllt i London och de framtstÄende designers som stÄtt bakom. Fokus pÄ de modernare utstÀllningarna ligger pÄ det sociala planet: hur levde och lever folk i London, hur arbetar de och hur klÀr de sig? Men Àven stadens arkitektoniska utformning fÄr en stor plats i utstÀllningarna.

Museum of London ligger i London Wall nÄgra minuters promenad frÄn St PaulŽs Cathedral och hÄller öppet mellan 10 och 18. IntrÀdet Àr helt fritt. Det finns ocksÄ ett annex i Docklands.

Kommentarer

Inga Kommentarer! Bli först att kommentera!

Kommentera

För att kommentera mćste du logga in pć Facebook.
Logga in:

Karta