London » Nattliv

Nattliv

Gammal pub i LondonNattlivet i London är precis lika vibrerande och multikulturellt som allt annat i London. Här frodas såväl inhemsk som internationell kultur. Trenderna och det som anses inne och hippt ändras konstant i Europas metropol nummer ett. Det enklaste och bästa sättet att vara uppdaterad om vad som händer inom teater, musik, barer, restauranger och klubbar är att inhandla en Time Out. Tidningen ges ut en gång i veckan och finns tillgänglig för en billig slant i de allra flesta tidningsstånd runt om i staden. Nattsuddare kan också leta efter klubb-flyers som dyker upp lite överallt i butiker, på gator och på torg.

Londons musikalutbud är det bästa i Europa. Många besökare till staden åker hit enkom för att uppleva en riktig musikalkväll. Utbudet är en blandning av klassiska verk och nya uppsättningar. Det stora musikalområdet i staden är West End. Totalt finns det 147 olika teatrar i staden. Några av de stora är Nationalteatern, Open Air i Regent´s Park, The Globe, Theatre Royal, Haymarket och Royal Court Theatre.
Biljetter köps på olika så kallade ticket offices som finns vid de stora torgen i London. Det går även att boka biljetter via internet.

Brittisk pop är en enorm exportvara och London är dess centrum. Modscenen, punkarna, glamrockarna och de brittiska pop- och rockbanden spelar gärna och ofta på Londons olika scener såsom jättearenorna Carlington Brixton Academy och Carling Hammersmith Apollo. De hetaste banden väljer helst Astoria och Shepherds Bush Empire medan de kommande storheterna spelar på Barfly och 100 Club. På de stora nattklubbarna är DJ:s liverartisternas motsvarigheter. De har internationellt renommé och behandlas som kungar. Även Jazzen har på senare tid blivit riktigt stor och antalet jazzklubbar ökar stadigt.

London är också världsledande inom klassisk musik. London Symphony Orchestra, London Philharmonic Orchestra, Philharmonia och the Royal Philharmonic Orchestra tillhör alla de främsta i världen.

Barer och Pubar är mycket vanligt förekommande överallt i London. De ligger i princip överallt. De klassiska engelska pubarna serverar många olika sorters öl och god mat. De är härliga föralternativ till sena nätter, eller som avslutning på en lång dag. Pubarna stänger klockan elva, sedan tar barerna och klubbarna över. De riktigt gemytliga och trevliga barerna flockas i Covent Garden, Soho, Camden och Notting Hill. Bra barer finns även i St Patricks Place, en tvärgata till Oxford Street.

Antalet nattklubbarna i London är näst intill oräkneligt och de håller öppet till tidig morgon. Nattklubbarna håller till i olika områden och lockar precis som stadsdelarna olika typer av klientel. Vissa klubbar är riktiga undergroundklubbar med experimentell musik, andra är härliga ravepartyn där musiken dånar och gästerna dansar tills solen går upp. Det finns också nattklubbar med härligt barhäng i exklusiva och unika miljöer. Flera av klubbarna har ett internationellt rykte om sig och lockar till sig en internationell publik.
Nattklubbar
När barerna börjar stänga tar nattklubbslivet vid i staden som aldrig sover. Klubblivet i London är väl etablerat och har en lång tradition.
Pubar och Barer
London är en perfekt stad för ett pubbesök eller två. Utbudet är enormt med över 7 000 st barer och pubar att välja mellan.