London » Attraktioner » Museum » Naturhistoriska museet

Naturhistoriska museet

Naturhistoriska museet i LondonLondons praktfulla Naturhistoriska museum är ett måste för naturälskaren och de som vill veta mer om vår jord. Här visas jordens alla fantastiska djur, från både förr och nu upp i en kavalkad som löper genom årmiljonerna. Väderfenomen och klimatförändringar beskrivs och jordens olika ekosystem presenteras på ett pedagogiskt och lekfullt sätt. Klimatförändringarna beskrivs över tid och utställningen visar också hur naturen och livet på jorden kommit att förändras.

En hel del toppmodern forskning pågår på Naturhistoriska musset. Bakom dörrarna döljer sig forskare från hela världen, som är på jakt efter mer kunskap om planeten och dess invånare. Resultaten visas upp i olika temporära utställningar. På baksidan av museet finns en botanisk trädgård med fantastisk grönska oavsett årstid. Området är som en oas mitt i kunskapscentret.

Under september månad 2009 öppnar ett stort Darwin Centre i museet. I den stora och helt nybyggda avdelningen visas forskningsresultat upp från aktuell forskning. Dessutom förvaras över 70 miljoner djurarter i byggnaden. Vissa arter är verkligen förunderliga. Utställningarna är till för att gagna vår förståelse om världens óch livets förunderlighet och se oss själva och den omgivande naturen i ett nytt, mer hälsosamt, perspektiv.

Naturhistoriska museet är beläget på Cromwell Road. Öppettiderna är mellan 10 och 17.50 varje dag i veckan. Senaste insläppet sker klockan 17.30. Inträdet är helt kostnadsfritt.

Kommentarer

Nils-Arne Nordlander
Nils-Arne Nordlander
2011-06-22 12:46

Kommentera

För att kommentera måste du logga in på Facebook.
Logga in:

Karta