London » Attraktioner » Nöjesfält

Nöjesfält

Attraktion på Thorpe Park i LondonI England har det blivit en kär familjetradition att besöka nöjesfält. Under helgerna reser horder med familjer till de olika fälten för att åka mer eller mindre läskiga attraktioner, äta gott och umgås. Strax utanför London ligger flera nöjesfält belägna, på områden där trängseln om ytan inte är fullt så stor som i city. De olika nöjesfälten vänder sig till något olika målgrupper. Vissa passar barnfamiljerna, medan andra är mer lämpade för ungdomar.

De två mest populära nöjesfälten runt London är Thorpe Park och Legoland Windsor. Thorpe Park erbjuder fantastiska berg-och-dalbanor och mängder med tuffare åkattraktioner. Parken håller flera berg-och-dalbanerekord. Legoland Windsor lockar främst till sig familjer med yngre barn, då det finns attraktioner som passar alla i familjen. De andra nöjesfälten Chessington World of Adventures och Adventure Island är båda parker som passar alla i familjen med ett brett utbud av olika attraktioner.

De flesta av dem är lätt nåbara via det lokala tågsystemet. Det krävs en heldag för att hinna med alla attraktioner på respektive nöjesfält, då de är stora parker med mängder av sevärdheter och attraktioner. På helgerna kan det bli fullt på nöjesfälten, då många engelska familjer gör helgutflykter dit. Som turist kan det därför vara klokt att välja en vardag för ett besök.

Parkerna håller som regel öppet från mars till och med oktober månad. Vissa håller öppet även under helger vintertid. Nästan alla nöjesfält tar inträde för att komma in i parken. Det gör däremot inte Adventure Islands. För att åka på någon av attraktionerna går det sedan att lösa enstaka biljetter alternativt köpa åkband som gäller för ett fritt antal turer under en och samma dag.
Thorpe Park
Nöjesfältet Thorpe Park är en äventyrspark för hela familijen uppdelad i mängder av olika temaområden.
Chessington World of Adventures
Cessington World of Adventures är en sann äventyrspark för hela familjen ett par mil sydväst om centrala London.
Legoland Windsor
Legoland Windsor är ett äventyrsland uppbyggt av de av generationer älskade legobitarna. Äventyrsparken vänder sig till hela familjen.
Adventure Island
Adventure Island är en äventyrspark med fokus på åkattraktioner av alla de slag. Parken ligger på en ö utanför Southend-of-Sea.