London » Attraktioner » Museum » Old Operating Theatre

Old Operating Theatre

Old Operating TheatreI toppen av en gammal engelsk kyrka av barockt snitt, under taknockarna, ligger en gammal operationssal. Salen Àr halvrund och en liggbrits omges av lÀktare som gÄr uppÄt. Bilden ter sig mÀrklig. Operationssalen anvÀndes för kvinnor under början 1800-talet och tillhörde ett offentligt sjukhus. PÄ lÀktaren samlades mÀngder med studenter inför operationen.

Platsen för operationssalen var med den tidens syn perfekt. Rummet ligger helt nÀra det gamla hospitalet, det var lÀtt att isolera rummet och det gick att ha tvÄ olika ingÄngar: en för patienten och en för ÄskÄdarna. Isoleringen behövdes. PÄ den hÀr tiden var sövmedel och bedövningar inte Ànnu utvecklade. För att döva patienten anvÀnde kirurgen opiater och alkohol. En lyckad operation krÀvde ett snabbt handlag, och en amputering av ett ben gick pÄ under en minut.

I anslutning till Old Operating Theatre ligger Herb Garret. HÀr finns lÀkande och botgörande örter frÄn hela vÀrlden samlade och rummet anvÀndes som lagringsrum för butiken som lÄg i nÀromrÄdet.

En tur till Old Operating Theatre innebĂ€r en spĂ€nnande resa i lĂ€kekonstens historia. Det ger ocksĂ„ en inblick i det medeltida sjukhuset St Thomas Hospital och kyrkan operationssalen ligger i. Museet ligger pĂ„ St Thomas Street i historiska Borough of Soutwark. NĂ€rmaste tunnelbanestation Ă€r London Bridge. Öppettiderna Ă€r mellan halv elva och fem varje dag, förutom under jul- och nyĂ„rshelgen. DĂ„ Ă€r det stĂ€ngt. Vuxna betalar knappt 6 pund i intrĂ€de.

Kommentarer

Inga Kommentarer! Bli först att kommentera!

Kommentera

För att kommentera mćste du logga in pć Facebook.
Logga in:

Karta