London » Attraktioner » Museum » Old Operating Theatre

Old Operating Theatre

Old Operating TheatreI toppen av en gammal engelsk kyrka av barockt snitt, under taknockarna, ligger en gammal operationssal. Salen är halvrund och en liggbrits omges av läktare som går uppåt. Bilden ter sig märklig. Operationssalen användes för kvinnor under början 1800-talet och tillhörde ett offentligt sjukhus. På läktaren samlades mängder med studenter inför operationen.

Platsen för operationssalen var med den tidens syn perfekt. Rummet ligger helt nära det gamla hospitalet, det var lätt att isolera rummet och det gick att ha två olika ingångar: en för patienten och en för åskådarna. Isoleringen behövdes. På den här tiden var sövmedel och bedövningar inte ännu utvecklade. För att döva patienten använde kirurgen opiater och alkohol. En lyckad operation krävde ett snabbt handlag, och en amputering av ett ben gick på under en minut.

I anslutning till Old Operating Theatre ligger Herb Garret. Här finns läkande och botgörande örter från hela världen samlade och rummet användes som lagringsrum för butiken som låg i närområdet.

En tur till Old Operating Theatre innebär en spännande resa i läkekonstens historia. Det ger också en inblick i det medeltida sjukhuset St Thomas Hospital och kyrkan operationssalen ligger i. Museet ligger på St Thomas Street i historiska Borough of Soutwark. Närmaste tunnelbanestation är London Bridge. Öppettiderna är mellan halv elva och fem varje dag, förutom under jul- och nyårshelgen. Då är det stängt. Vuxna betalar knappt 6 pund i inträde.

Kommentarer

Inga Kommentarer! Bli först att kommentera!

Kommentera

För att kommentera måste du logga in på Facebook.
Logga in:

Karta