London » Restauranger

Restauranger

Fish and ChipsUtbudet av restauranger i London är lika hisnande som nästan allt annat. För att hitta en riktigt trevlig och prisvärd restaurang kan det vara en god idé att ta sig ifrån turistområdena och istället leta ställen där Londonborna själva väljer att äta. Alla världens kök finns att välja mellan, och valet är obegränsat. Enda hindret kan vara den egna plånboken.

Soho är ett trendigt område som vimlar av trendiga restauranger som håller vettiga priser. Här kan utbudet variera, då trenderna kommer och går.

Det lilla området China Town har ett brett utbud av restauranger med riktigt god mat till låga priser. Restaurangerna erbjuder mat från det kinesiska kökets alla variationer, ett kök som innehåller mycket mer än "fyra små rätter". Kensington är ett annat område där restaurangerna håller hög klass till priser som är rimliga.

Liksom resten av England, är London fylld med pubar av klassiskt snitt. Dessa erbjuder goda ölsorter, trevlig stämning och rustik mat. Pubarna är härligt befriande oaser där det går att äta lite, mycket eller inte alls. De flesta tittar in för en god öl eller ale och för att njuta av stunden.

En lunch på en marknad i London gör ingen gäst besviken. På marknader som Camden och Portobello Road vimlar det av bra matställen som är ett mellanting mellan snabbmatställen och riktiga restauranger. De riktiga matmarknaderna, som Leadenhall Market och Fornum & Mason är härliga lunchalternativ. Utbudet är näst intill obegränsad och kvaliteten på maten är mycket hög. Matmarknaderna är mycket populära lunchtillhåll för stadens invånare, så det kan bli trångt.

Dricks eller inte, är ofta en fråga för turister utomlands. I London är ibland dricksen inkluderad i priset. Titta noga på notan. Det hindrar dock inte från att ge en extra slant, om servicen är extra god. Det är då dock helt frivilligt.

England har av någon anledning fostrat flera kändiskockar som ständigt har sina program i TV. En av dem är populära Jamie Oliver, även kallad den nakne kocken. Han har arbetat på Neal Street Restaurant och River Café, men driver nu egna restauranger runt om i världen. Den mest omtalade restaurangen i Jamies ägo heter Fifteen och ligger i London. Här utbildar Jamie Oliver nya stjärnkockar. Boka i god tid. Väntetiden för ett bord är runt en månad lång.

En annan kock-kändis är Gordon Ramsay, alias den arge kocken. Han driver ett antal Michelin-krogar runt om i världen. I London finns Restaurant Gordon Ramsay och Foxtrot Oscar på Royal Hospital Road, Pétrus på Kinnerton Street, Gordon Ramsay at Claridge´s på Brook Street, Box Wood Café i Knightsbridge, Maze på Grosvenor Square, Murano på Queen Street samt York & Albany på Parkway. Dessutom har Gordon restaurang Plane Food på terminal 5 i Heathrow.