London » Attraktioner » Museum » Science Museum

Science Museum

Science Museum i LondonVetenskapens eget museum är en av Londons stoltheter. Museet väcker tråkiga vetenskapsfakta och uppfinningar från förr och nu till liv på ett sätt som både är lärorikt och roligt för besökare i alla åldrar. Museet är ett myller av innovationer och pedagogiska beskrivningar om hur dessa uppfinningar har förändrat oss, våra samhällen och världen. På många utställningar uppmuntras besökarna att vara delaktiga på olika sätt.

Science Museum har en fantastisk samling av maskiner av alla tänkbara slag. De är alla satta i sin kontext. Tillsammans bildar de en enhetlig bild över industrialismens utveckling inom flera olika områden. I hallarna Making the Modern World och Energy Hall finns fasta utställningar över de uppfinningar som gav oss industrialismens utveckling. Här visas genombrotten upp. Utställningarna beskriver även hur dessa uppfinningar kom att förändra vår värld och hur de i sin tur ledde till ytterligare utveckling. Jordbruket har en helt egen avdelning där de maskiner som använts som hjälpmedel förr jämförs med de som finns nu. Arbetet på fälten demonstreras under olika delar av året.

Både läkekonstens historia och den senaste moderna tekniska utvecklingen inom medicinområdet gås igenom i flera olika utställningar. I en avdelning visas olika världars gamla kunskaper och seder inom medicinen upp i en exotisk kollektion med mytiska förtecken. I en annan finns en utställning med tredimensionella bilder över medicinens förutsättningar i krig och fred genom historiens gång. Fokus ligger på kirurgi.

En av de mer fascinerande utställningarna i Science Museum är den om rymden. Här beskrivs rýmden på ett lättfattligt sätt. Besökarna får även följa de upptäcktsresor som genomförts och få en inblick i hur kunskapen om rymden ändrat vårt sätt att se på oss själva och den jord vi lever på. Det finns till och med en flygsimulator som låter besökarna känna på hur det är att resa på en Apollo-färja.

Seriefigurerna Wallace och Gromit tar besökare med på en tokrolig färd genom smarta, knasiga och helt tokiga uppfinningar. Utställningen vänder sig till alla vuxna och barn som vill uppleva och pröva på den kreativa ådran som finns i oss alla. Alla besökare uppmuntras också till att testa och utveckla det fria tänkande och undervisas i hur det går att skydda sina uppfinningar.

Djuren har en liten, men intressant, plats i Science Museum. I avdelningen för veterinärmedicin visas flera djurs anatomier upp, liksom de instrument som används för olika ingrepp och tillstånd hos djuren. I utställningen framgår också hästens stora betydelse för samhällsutvecklingen innan maskinerna tog över. I The Secret Life of Home avslöjas hemelektronikens dolda mysterium. Besökare uppmanas att prova många av maskinerna, allt ifrån toalettstolar till CD-spelare.

Science Museum håller öppet varje dag mellan klockan 10 och 18. Inträdet är helt fritt.

Kommentarer

Inga Kommentarer! Bli först att kommentera!

Kommentera

För att kommentera måste du logga in på Facebook.
Logga in:

Karta