London » Attraktioner » Museum » Sherlock Holmes Museum

Sherlock Holmes Museum

Sherlock Holmes MuseumVar skulle Sherlock Holmes Museum ligga om det inte låg på Baker Street 221b? Det är ingenting en besökare behöver fundera på. För visst är det där det ligger.

Sherlock Holmes och Dr. Watson är huvudkaraktärerna i en rad böcker som skrevs av Sir Arthur Conan Doyle. Böckerna handlar om Sherlock Holmes och Dr. Watsons jakt på att finna mördare och bedragare. Stilen är fyndig och elegant, precis som en belevad engelsk gentleman. "Elementärt, Dr. Watson" är en av de berömda citaten från böckerna.

Den odödlige och mycket intelligente detektiven bodde här mellan åren 1881 och 2004 tillsammans med sin trogne assistent Doctor John H. Watson. Byggnaden är byggd i gregoriansk stil. I verkligheten var huset så kallat boarding house med rumsuthyrning mellan åren 1860 och 1936. Numret som huset har är detsamma som i böckerna: 221b. Men det finns en hake. Numret på huset är mycket välvilligt placerat och godkänt av myndigheterna. Egentligen borde det vara ett annat då huset är placerat mellan nr 237 och 241 på gatan.

Museet är en uppvisning i Sherlock Holmes liv och leverne. Det föreställer hans hem i så gott originalskick som det går. Studierummet, sovrummet och alla saker han använde ligger som om de väntar på sin mästare. I butiken vid utgången finns mängder med souvenirer att köpa, ikklusive alla bokutgåvor.

Museet har öppet varje dag mellan 9.30 och 18.00. Inträdet kostar 6 pund för vuxna och 4 pund för barn.

Kommentarer

Inga Kommentarer! Bli först att kommentera!

Kommentera

För att kommentera måste du logga in på Facebook.
Logga in:

Karta