London » Shopping

Shopping

Tjej shoppar i LondonLondon anses som en av de bÀsta shoppingstÀderna i vÀrlden. Utbudet Àr hisnande, och flera omrÄden i staden utmÀrker sig för sina fina shoppinggator och varuhus. SÀrskilt högt ansedd Àr staden i mode- och designsammanhang. HÀr finns allt inom mode, trender och diverse subkulturer som vÀxer upp. Ungdomskulturen och musiklivet i London Àr mycket stark vilket ger ett unikt utbud av klÀder. HÀr finns allt frÄn det senaste internationella modet till det riktigt unika och extravaganta och det finns över 30 000 butiker att vÀlja mellan.

Varuhusen i London Àr populÀra och oftast mycket vackra shoppingmiljöer. Oavsett vÀder erbjuder de fantastiska shoppingmöjligheter. NÄgra av vÀrldens kanske frÀmsta varuhus ligger i staden, till exempel Harvey Nichols, HarrodŽs och Fortnum & Mason. Dessa ligger i klassiska byggnader som Àr vÀrda att besökas Àven för den som inte Àr fullt sÄ shoppingsugen.

Det lyxigaste modet gÄr att hitta i Knightsbridge, Kensington och Mayfair. Bondstreet anses vara den lyxigaste av dem alla. PÄ Oxford Street nÀra Piccadilly Circus radar de stora butikskedjorna upp sina butiker. HÀr ligger Top Shop, Top Man, skobutiken New Look, Urban Outfitters, Miss Selfridges, Evans, Oasis och mÄnga mÄnga fler. Motsatsen Àr kanske Camden Town, centrum för subkulturerna punk och goth.

I London Àr det trend att handla vintage och second hand. Det Àr och har lÀnge varit hett i London att blanda gammalt med nytt för att fÄ en unik touch pÄ outfiten. De flesta av vintagebutikerna ligger i stadens östra delar, frÀmst vid finansdistrikten intill tunnelbanestationen Liverpool Street. HÀr ligger inte minst de mycket populÀra butikerna Absolut Vintage och Junky.

En mycket populÀr shopping Àr att gÄ pÄ marknader i London. Det finns marknader runt om i staden som erbjuder ett stort sortiment av vintage, second hand och helt nya saker. Den största och kanske mysigaste Àr Portobello Road vÀster om stadskÀrnan, vid tunnelbanestationen Notting Hill Gate. Spitalfields Market i East End har gÄtt frÄn en plats för olika subkulturer i staden till att erbjuda det hetaste inom trend och mode. Camden Lock Market Àr frÀmst vad gÀller retro och smycken. Brick Lane Market erbjuder ett ungt mode och spÀnnande designklÀder.

Priserna i London pÄ mode och design Àr generellt sett nÄgot högre Àn i Sverige, pÄ grund av det starka pundet. PrisnivÄerna varierar dock kraftigt beroende pÄ vilket varumÀrke och vilken butik det gÀller. I de mer trendiga och unga omrÄdena ligger priserna pÄ samma eller nÄgot under priserna i Sverige.
GĂ„gator
GÄgatorna i London Àr fyllda med gÄngtrafikanter som njuter av en bilfri miljö. HÀr Àr shoppingen och caféerna kanske som allra bÀst.
Shoppingcenter
Det Àr mycket populÀrt i London att handla pÄ varuhus. Kanske beror det pÄ att London ofta utsÀtts för regn.