London » Shopping

Shopping

Tjej shoppar i LondonLondon anses som en av de bästa shoppingstäderna i världen. Utbudet är hisnande, och flera områden i staden utmärker sig för sina fina shoppinggator och varuhus. Särskilt högt ansedd är staden i mode- och designsammanhang. Här finns allt inom mode, trender och diverse subkulturer som växer upp. Ungdomskulturen och musiklivet i London är mycket stark vilket ger ett unikt utbud av kläder. Här finns allt från det senaste internationella modet till det riktigt unika och extravaganta och det finns över 30 000 butiker att välja mellan.

Varuhusen i London är populära och oftast mycket vackra shoppingmiljöer. Oavsett väder erbjuder de fantastiska shoppingmöjligheter. Några av världens kanske främsta varuhus ligger i staden, till exempel Harvey Nichols, Harrod´s och Fortnum & Mason. Dessa ligger i klassiska byggnader som är värda att besökas även för den som inte är fullt så shoppingsugen.

Det lyxigaste modet går att hitta i Knightsbridge, Kensington och Mayfair. Bondstreet anses vara den lyxigaste av dem alla. På Oxford Street nära Piccadilly Circus radar de stora butikskedjorna upp sina butiker. Här ligger Top Shop, Top Man, skobutiken New Look, Urban Outfitters, Miss Selfridges, Evans, Oasis och många många fler. Motsatsen är kanske Camden Town, centrum för subkulturerna punk och goth.

I London är det trend att handla vintage och second hand. Det är och har länge varit hett i London att blanda gammalt med nytt för att få en unik touch på outfiten. De flesta av vintagebutikerna ligger i stadens östra delar, främst vid finansdistrikten intill tunnelbanestationen Liverpool Street. Här ligger inte minst de mycket populära butikerna Absolut Vintage och Junky.

En mycket populär shopping är att gå på marknader i London. Det finns marknader runt om i staden som erbjuder ett stort sortiment av vintage, second hand och helt nya saker. Den största och kanske mysigaste är Portobello Road väster om stadskärnan, vid tunnelbanestationen Notting Hill Gate. Spitalfields Market i East End har gått från en plats för olika subkulturer i staden till att erbjuda det hetaste inom trend och mode. Camden Lock Market är främst vad gäller retro och smycken. Brick Lane Market erbjuder ett ungt mode och spännande designkläder.

Priserna i London på mode och design är generellt sett något högre än i Sverige, på grund av det starka pundet. Prisnivåerna varierar dock kraftigt beroende på vilket varumärke och vilken butik det gäller. I de mer trendiga och unga områdena ligger priserna på samma eller något under priserna i Sverige.
Gågator
Gågatorna i London är fyllda med gångtrafikanter som njuter av en bilfri miljö. Här är shoppingen och caféerna kanske som allra bäst.
Shoppingcenter
Det är mycket populärt i London att handla på varuhus. Kanske beror det på att London ofta utsätts för regn.