London » Shopping » Shoppingcenter

Shoppingcenter

Det är mycket populärt i London att handla på varuhus. Kanske beror det på att London ofta utsätts för regn. Varuhusen erbjuder då en behaglig inomhusmiljö där vädret glöms för en stund. Varuhusmiljöerna är ofta konstfyllt utsmyckade och en titt på arkitekturen är en upplevelse i sig.

Det absolut mest famösa varuhuset i staden är Harrod's, med ett enormt utbud av i princip allt som har med mode och inredning att göra. Adressen är 87-135 Brompton Road. Närmaste tunnelbana är Knightsbridge. Inte lång från Harrod's ligger minst lika exklusiva Harvey Nichols. Hela varuhuset andas lyx och flärd. Närmaste tunnelbana är Knightsbridge. Harvey Nichols är "helt hysteriskt", och visst var det här som Patsy och Edina helst shoppade.

Selfridges är ett varuhus med fokus på mode och design. Det ligger på butiksgatan Oxford Street. Varuhuset har ett fantastiskt sortiment av designerplagg och high street fashion, men är inte fullt så exklusiv som Harrod's eller Harvey Nichols. Selfridges gör ingen modekännare besviken.

Än mer trendigt och hett är det på Dover Street Market. Även den riktigt trendkänsliga personen får sitt lystmäte tillgodosett här. På Dover Street Market finns hela sex våningar med trendigt, avantgardistiskt och hett mode från kända och talangfulla designers. Allt är konceptuellt, från personal till kläder. Atmosfären är mycket välkomnande och prestigelös, även om kläderna ibland är riktiga dyrgripar. Ett extra plus får Dover Street market för det mysiga caféet i toppen av byggnaden.

Av de möbel- och inredningsvaruhus som finns anses British Home Stores varuhus på Oxford Street och Habitat vara det allra bästa. Här finns design för alla. Habitat startade som en motreaktion mot IKEA en gång i tiden. Det lustiga är att IKEA nu står som ägare för varuhuset.

Fortnum & Mason ligger i Piccadillykvarteren och anses vara det finaste matvaruhuset i staden med kungligheter på kundlista. Även den som inte vill handla mat får här en fantastisk upplevelse i en otrolig byggnad från 1707 med klassisk arkitektur och sofistikerad inredning i en potpurri av dofter och färger.

Debenham's är ett prisvärt alternativ för shopping av mode och accessoarer. Det är även klassiska Marks & Spencer. John Lewis är kända för sin härliga tygavdelning och är ett varuhus med en mycket engelsk känsla. På Sloane Square ligger systervaruhuset Peter Jones.

Kommentarer

Inga Kommentarer! Bli frst att kommentera!

Kommentera

Fr att kommentera mste du logga in p Facebook.
Logga in: