London » Kommunikationer » Tåg

Tåg

Tåg till LondonEtt roligt och miljövänligt alternativ att resa till London är via tåg. Rätt planerat, kan en tågresa till London bli halva upplevelsen, inte minst för att färden bland annat går under Engelska kanalen. Att glida in på den nyrenoverade klassiska tågstationen St Pancras Station är också en upplevelse.

Det billigaste biljettalternativet för en tågresa till London är det nygamla Interrailkortet som blivit aktuellt igen efter några års bortavaro. Kortet ger rätt att ta vilket tåg som helst vilken tid på dygnet som helst inom Europa. Med Interrailkortet krävs dock sittplatsbiljetter mellan vissa sträckor mot London, till exempel genom tunneln under Engelska Kanalen. Dessa ingår inte i grundpriset. Resor inom Sverige går inte heller att genomföra genom Interrailkortet, utan behöver köpas till. Kortet är aldrig gällande i det egna hemlandet.

För att boka resor med tåg till London är det SJ:s utrikestjänst som gäller. För resan under Engelska kanalen går det att vända sig till företaget Eurostar. De är ansvariga för trafiken mellan London samt Paris och Bryssel. Tågen är av nyare snabbtågsmodell med en maxfart om 300 kilometer i timmen. En resa mellan Paris och London tar två timmar och en kvart. Sträckan under den Engelska kanalen har blivit en viktig kommunikationskanal mellan England och det europeiska fastlandet och är nog så spännande att uppleva. Närmare 70 % av all trafik den sträckan sker via tågen. Det innebär att det lätt blir fullbokat, och att biljetter bör köpas i god tid.

En tågresa till London tar ungefär 17+ timmar från Köpenhamn. Till det ska räknas eventuella resor inom Sverige. Det går givetvis bra att hoppa av tåget under resan för att upptäcka platser på vägen till London.

Eurostar

www.eurostar.com

Eurostar erbjuder resor med tåg till och från London. Tåget går snabbt men problemet är att ta sig till avgångsdestinationerna som finns i Belgien och Frankrike.

Kommentarer

Inga Kommentarer! Bli frst att kommentera!

Kommentera

Fr att kommentera mste du logga in p Facebook.
Logga in: