London » Attraktioner » Nöjesfält » Thorpe Park

Thorpe Park

Thorpe Park kartaNöjesfältet Thorpe Park är en äventyrspark för hela familijen uppdelad i mängder av olika temaområden. Fältet är beläget i Chertsey, Surrey utmed Themsen några mil utanför London. Parken passar alla bäst för de som verkligen vill utmanas av åkattraktionerna och som klarar både det ena och det andra när det bär iväg. Thorpe Parks slogan är nämligen "The nations thrill capital".

Thorpe Park öppnades första gången år 1979 och har byggts ut rejält varje år. För närvarande finns sex berg-och-dalbanor av varierande läskighetsgrad, 4 vattenattraktioner och 14 andra åkattraktioner. De bästa åkattraktionerna finns i området Lost City. Där finns två hiskeliga berg-och-dalbanor, Flygande mattan och andra magvändare för modiga resenärer. Även områdena Amity Cove och Calypso Quay erbjuder spännande åkturer. Canda Creek är en lite mer blandad parkdel med åkattraktioner för familjer och barn.

Thorpe Park håller en hel del rekord i åkattraktioner. Berg-och-dalbanan Colossus var den första i världen med tio vändningar. Stealth var en gång i tiden den allra snabbaste berg-och-dalbanan och No Way Out är enda berg-och-dalbanan inomhus där åkarna färdas baklänges.

Thorpe Park är en Englands populäraste nöjesfält. Varje år besöks parken av 1,7 miljoner besökare. För att underlätta för besökarna och minska köerna finns ett smart upplagt kösystem. Öppettiderna är vanligen mellan klockan 10 och 20. Öppettiderna kan variera något och beror på månad. Parken håller öppet mellan mars och början av november. Under vissa kvällar genomför Thorpe Park Fright Nights.

Kommentarer

Inga Kommentarer! Bli först att kommentera!

Kommentera

För att kommentera måste du logga in på Facebook.
Logga in:

Karta