London » Attraktioner

Attraktioner

London Eye, modernt landmÀrke i LondonLondon har nÄgot unikt att erbjuda var och en som reser hit. MÄnga resenÀrer som reser till London Àr Äterkommande gÀster. Det finns alltid nÄgot som missats eller nÄgot nytt att upptÀcka. Staden Àr i stÀndig förÀndring, och alltid lika spÀnnande. Allra mest uppskattas shoppingen, musikalerna och fotbollen. HÀr finns kanske Europas bÀsta shoppinggator och modescenen utlovar det mesta av det mesta. Musikalerna trÀngs i West end och inte mindre Àn fem stycken duktiga fotbollslag har staden som hemstad. Men turistattraktionerna i London Àr mycket mer Àn sÄ.

Det finns ett nÀst intill orÀkneligt utbud av sevÀrdheter. Till de mer fasta punkterna i staden Àr stadens historiska arv och de mÄnga gamla byggnader som finns att upptÀcka som till exempel Monumentet, Westminister Abbey, Sankt Pauls-katedralen och Albert Memorial. Det finns ocksÄ mÄnga nya spÀnnande arkitektoniska verks, som Millenium Bridge, nya City Hall och den byggnad som kÀrt kallas Gurkan.

De historiska, arkeologiska och tekniska museerna rÀknas ocksÄ till nÄgra av vÀrldens bÀsta. Stadens historia Àr vÀl bevarad och gÄr att uppleva i arkitekturen och pÄ de museer som finns runt om i staden. Minnen frÄn den stora branden, gÄvor frÄn Egypten, ny arkitektur och gamla slott ligger i London lite huller om buller. London Àr ocksÄ en mycket grön stad. HÀr finns mÀngder med parker, stora som smÄ, som förgyller och ger ro i en annars hektisk och bulrande stad. Parkerna Àr ofta aktiva platser dÀr mÀnniskor njuter av nuet.

PÄ natten förvandlas London till ett enda stort sjudande party, och gÀster flockas pÄ pubar, barer och nattklubbar. Nattklubbscenen Àr en av de mest levande i Europa tack vare en lÄng och rik musiktradition. DJ:s och livemusiker ger förestÀllningar runt om i staden, pÄ mindre barer och större klubbar. London Àr i sanning en stad som aldrig sover.
SevÀrdheter
London har en mÀngd sevÀrdheter som nÀstan alla Àr ett mÄste vid ett besök.
Museum
London stÄtar med museer av högsta klass. Flera av de museum som huserar i staden anses som nÄgra av de förnÀmsta inom sitt gebit i vÀrlden.
NöjesfÀlt
I England har det blivit en kÀr familjetradition att besöka nöjesfÀlt. Givetvis ska du som besöker London ocksÄ passa pÄ att roa dig.