London » Attraktioner

Attraktioner

London har något unikt att erbjuda var och en som reser hit. Många resenärer som reser till London är återkommande gäster. Det finns alltid något som missats eller något nytt att upptäcka. Staden är i ständig förändring, och alltid lika spännande. Allra mest uppskattas shoppingen, musikalerna och fotbollen. Här finns kanske Europas bästa shoppinggator och modescenen utlovar det mesta av det mesta. Musikalerna trängs i West end och inte mindre än fem stycken duktiga fotbollslag har staden som hemstad. Men turistattraktionerna i London är mycket mer än så.

Det finns ett näst intill oräkneligt utbud av sevärdheter. Till de mer fasta punkterna i staden är stadens historiska arv och de många gamla byggnader som finns att upptäcka som till exempel Monumentet, Westminister Abbey, Sankt Pauls-katedralen och Albert Memorial. Det finns också många nya spännande arkitektoniska verks, som Millenium Bridge, nya City Hall och den byggnad som kärt kallas Gurkan.

De historiska, arkeologiska och tekniska museerna räknas också till några av världens bästa. Stadens historia är väl bevarad och går att uppleva i arkitekturen och på de museer som finns runt om i staden. Minnen från den stora branden, gåvor från Egypten, ny arkitektur och gamla slott ligger i London lite huller om buller. London är också en mycket grön stad. Här finns mängder med parker, stora som små, som förgyller och ger ro i en annars hektisk och bulrande stad. Parkerna är ofta aktiva platser där människor njuter av nuet.

På natten förvandlas London till ett enda stort sjudande party, och gäster flockas på pubar, barer och nattklubbar. Nattklubbscenen är en av de mest levande i Europa tack vare en lång och rik musiktradition. DJ:s och livemusiker ger föreställningar runt om i staden, på mindre barer och större klubbar. London är i sanning en stad som aldrig sover.
Sevärdheter
London har en mängd sevärdheter som nästan alla är ett måste vid ett besök.
Museum
London ståtar med museer av högsta klass. Flera av de museum som huserar i staden anses som några av de förnämsta inom sitt gebit i världen.
Nöjesfält
I England har det blivit en kär familjetradition att besöka nöjesfält. Givetvis ska du som besöker London också passa på att roa dig.