London » Attraktioner » Sevärdheter » BT Tower

BT Tower

BT Tower i LondonÅr 1965 invigdes ett högt teletorn som då gick under namnet Post Tower. Den var under tiden för invigningen den högsta byggnaden i England. Tornet är cylinderformat och huvudsyftet med byggnaden är att den ska fungera som en jättemast för tele- och datakommunikation. Idag är många av de gamla antennerna ur bruk. Istället används tornet mest för att forska på luftmiljön i staden, i syfte att förbättra livskvaliteten för invånarna.

BT Tower är 188 meter högt. Till en början fanns en trevlig restaurang här som roterade för att ge alla gäster en fantastisk utblick över staden. Tyvärr fick den stängas då en misstänkt terrorbomb detonerade på herrtoaletten år 1980. Även om inga bevis har framhållits misstänker myndigheterna att bomben lagts dit av IRA. IRA var också snabba på att ta på sig skulden för dådet.

Tornet är öppet för allmänheten under dagtid. För att komma upp i tornet använder besökarna snabbgående hissar. De lyfts med 6 meter per sekund. Det tar således en halv minut att nå toppen.

Kommentarer

Inga Kommentarer! Bli först att kommentera!

Kommentera

För att kommentera måste du logga in på Facebook.
Logga in:

Karta