London » Attraktioner » SevĂ€rdheter » BT Tower

BT Tower

BT Tower i LondonÅr 1965 invigdes ett högt teletorn som dĂ„ gick under namnet Post Tower. Den var under tiden för invigningen den högsta byggnaden i England. Tornet Ă€r cylinderformat och huvudsyftet med byggnaden Ă€r att den ska fungera som en jĂ€ttemast för tele- och datakommunikation. Idag Ă€r mĂ„nga av de gamla antennerna ur bruk. IstĂ€llet anvĂ€nds tornet mest för att forska pĂ„ luftmiljön i staden, i syfte att förbĂ€ttra livskvaliteten för invĂ„narna.

BT Tower Ă€r 188 meter högt. Till en början fanns en trevlig restaurang hĂ€r som roterade för att ge alla gĂ€ster en fantastisk utblick över staden. TyvĂ€rr fick den stĂ€ngas dĂ„ en misstĂ€nkt terrorbomb detonerade pĂ„ herrtoaletten Ă„r 1980. Även om inga bevis har framhĂ„llits misstĂ€nker myndigheterna att bomben lagts dit av IRA. IRA var ocksĂ„ snabba pĂ„ att ta pĂ„ sig skulden för dĂ„det.

Tornet Àr öppet för allmÀnheten under dagtid. För att komma upp i tornet anvÀnder besökarna snabbgÄende hissar. De lyfts med 6 meter per sekund. Det tar sÄledes en halv minut att nÄ toppen.

Kommentarer

Inga Kommentarer! Bli först att kommentera!

Kommentera

För att kommentera mćste du logga in pć Facebook.
Logga in:

Karta