London » Kommunikationer » Flyg till London

Flyg till London

Flygtornet vid Londons flygplatsFlygrutterna mellan Sveriges städer och London är ett av de mest trafikerade flyglinjerna från Skandinavien. De stora flygbolagen SAS och Brittish Airways är utsatta för hård konkurrens från så kallade lågprisflyg. Norweigan är en allvarlig konkurrent från Göteborg och Skyways erbjuder flera alternativ från olika flygplatser i Sverige. Skavsta utanför Nyköping är Air Ryans bas i Sverige och härifrån går dagligen London-resor för en billig penning. De flyger även från Göteborg. Var dock beredd på extrakostnader för eventuellt bagage och annan service. Personer som bor i södra Sverige kan hitta bra flygbiljetter från Köpenhamn. Förutom Brittish AIrways och SAS erbjuder lågprisbolagen EasyJet och Cimber Air resor till London därifrån.

London har flera flygplatser. Den absolut största är Heathrow. Den ligger nära Londons citykärna och kan nås med tunnelbanan. En annan citynära flygplats är London City Airport. Strax utanför London ligger Gatwick där flera flygrutter från Sverige landar, Stanstead och Luton. Ryan Air är ett av de bolag som flyger till Stanstead. Det finns goda kommunikationer från alla dessa flygplatser. Allt som oftast går det att välja mellan tåg, buss och taxi.

Biljettpriserna varierar i det oändliga. Ju tidigare biljetten reserveras, desto lägre kan priset bli. Eftersom resan inte är så lång, bara ett par timmar, kan lågprisflygen vara ett billigt alternativ. Då sparas pengar som kan användas till shopping eller boende, eftersom London är en ganska dyr stad att vistas i. Priserna kan med lite tur komma ner i rena struntsumman. För att resa till London, som är en stad inom EU, krävs internationellt ID-kort alternativt pass.

Vill du hitta billiga flyg så kan du på Reser söka efter billiga flygbiljetter.

Kommentarer

Inga Kommentarer! Bli frst att kommentera!

Kommentera

Fr att kommentera mste du logga in p Facebook.
Logga in: