London » Sport » OS 2012

OS 2012

OS 2012 i LondonMellan den 27 juli och den 12 augusti Är 2012 kommer vÀrldens alla strÄlkastare att riktas mot London. DÄ stÀller London till med en gigantisk idrottsfest i form av de 30:e moderna Olympiska sommarspelen. Hela staden kommer att sjuda av aktiviteter och tÀvlingar.

De Olympiska sommarspelen blir ett allt större evenemang. Kina satte Är 2008 en mycket hög standard. Nu vÀntar London pÄ att fÄ ta över OS-facklan och genomföra nya fantastiska spel Är 2012. Staden kommer under hela Äret att sjuda av aktiviteter kopplade till arrangemanget och förvÀntningarna pÄ London som OS-stad Àr skyhöga. De har ju varit med förr.

Inför valet av OS-stad till de olympiska spelen var mÄnga eniga om att det skulle bli Europas tur. Den slutgiltiga striden kom att stÄ mellan tvÄ av Europas kanske stoltaste stÀder: Paris och London. London avgick med segern, men segersötman blev nÄgot sur dÄ flera bombdÄd dagen efter drabbade staden. Dessa kunde dock inte kopplas till valet av London som OS-stad. London har tidigare genomfört tvÄ Olympiska spel, Är 1908 och 1948. Det OS som arrangerades Är 1948 var det första efter andra vÀrldskriget och hade en stark symbolisk betydelse för Londonborna.

SÄ fort Kina avslutade sina spel, var London officiell OS-arrangör. Avslutningen i Kina blev samtidigt startskottet för en fyra Är lÄng kulturell olympiad i staden. Den kulturella olympiaden Àr ett projekt dÀr det bÀsta och det mesta av den brittiska kulturen visas upp runt om i staden. MÄnga evenemang riktar sig mot ungdomar. MÀngder av lokala karnevaler och festivaler Àr planerade.

I det nordöstliga omrÄdet Hackney Marches byggs det för fullt. HÀr ska mÄnga av arenorna stÄ klara inför OS-invigningen. I projektet ingÄr bland annat en olympisk by, ett helt ny stadium, ett simcenter, en basketbollarena, en handbollsarena och en velodrom. OmrÄdet kommer efter de Olympiska spelen bland annat att bli ett universitet, en jÀttelik grönpark för allmÀnheten och bostadslÀgenheter.

Alla sporter kan inte genomföras i London Olympic Park. Hyde Park kommer att stÄ för triatlontÀvlingen, anrika Wimbledon-arenan Àr tenniscentrum Àven under OS, och maraton kommer att springas i staden utmed Themsen. Windsor blir roddens hemmabas medan segligen genomförs i Weymouthl. Manchester Uniteds hemmaarena Old Trafford Àr en av de arenor som fÄr hÄlla i fotbollsturneringen.

Under sommarspelen kommer 205 lÀnder att finnas representerade bland tÀvlingsdeltagarna. 10 500 förvÀntas stÀlla sig pÄ startlinjerna och för att fÄ fram vinnare i alla discipliner kommer trehundra tÀvlingar att genomföras. De Olympiska sommarspelen 2012 i London kommer att pÄ flera sÀtt anspela till den stolta tradition av OS-spel som staden har, i en modern och nydanande tappning. Det som Àr typiskt London: blandningen mellan gammalt och nytt, kommer att genomsyra hela arrangemanget.

Anstormningen till boenden i LondonomrÄdet kommer att vara omfattande. Den som vill uppleva OS pÄ plats gör rÀtt i att boka sÄ snart som bara Àr möjligt.

Kommentarer

Inga Kommentarer! Bli först att kommentera!

Kommentera

För att kommentera mćste du logga in pć Facebook.
Logga in: