London » Nattliv » Nattklubbar

Nattklubbar

333 ClubNär barerna börjar stänga tar nattklubbslivet vid i staden som aldrig sover. Klubblivet i London är väl etablerat och har en lång tradition. Här har många trender och moden fötts och utvecklats för att sedan spridas över världen, allt från punk och goth till new romantic och wave. Det var också i London den ökända ravekulturen startade. Alla dessa kulturer lever kvar på sina håll samtidigt som nya blossar upp. Den som vill hänga med i klubbsvängen gör det allra bäst i London.

Åldersgränsen för att gå på nattklubb är minst 18 år och kan variera beroende på nattklubb, även om det inte är så vanligt som det är i Sverige.
Londons nattklubbar har som mest drag under fötterna mellan klockan ett och tre på natten. Många av klubbarna har såväl restaurang som bar och dansgolv. Andra klubbar är mer undergroundinriktade med fokus på musiken. Det finns minst en klubb för varje musiksmak, och personlighet i staden. Gayvärldens klubbar är kända för att vara bra partyställen för både hetero- och gaypubliken.

Några av de större nattklubbarna är Fabric, 333 Club, Corsica Studios, EGG, The Den and Centro, Heaven, The Island, KOKO och SeOne. De är alla giganter inom sitt respektive område och representerar olika musikstilar och lockar olika målgrupper. The Rythm Factory på Whitechapel Road är ett alternativ med en intim atmosfär. De finare nattklubbarna är samlade i West End. Maddox i Soho, Maya och Annabel´s tillhör den mer exklusiva skaran. Då utbudet ständigt varieras och happenings är vanliga är det smart att läsa Time Out inför en lyckad utekväll.
333 Club
Nattklubben 333 Club ligger i Hoxton och klassas av många som områdets absolut trendigaste nattklubb.
Corsica Studios
På nattklubben Corsica Studios samlas det bästa av det bästa av Londons klubbscen. Klubben har utvecklats till att bli mäkta populär bland Londonborna själva.
EGG
Egg är en mäkta populär nattklubb som slog upp sina portar år 2004. Klubben ligger på York Way 200. EGG gör sig allra bästa på sommaren.
The Den and Centro
Sedan år 2009 har The Den tagit över stafettpinnen. Det dröjde inte mer än tre månader efter The Ends konkurs för att den nya klubben skulle återuppstå.
Fabric
Den famösa nattklubben Fabric ligger på Charterhouse street. Fabric har blivit känt för att dra loss fantastiska klubbkvällar med magisk musik.
Heaven
Heaven slog upp sina dörrar för allra första gången redan år 1979. Klubben har med tiden kommit att bli en av de mer etablerade i London.
The Island
The Island är en luxuös nattklubb belägen på den lilla gatan Hungerford Lane i Covent Garden. Klubben klassas som en av West Ends finaste.
KOKO
Nattklubben och scenen KOKO ligger i Camden Town och närmare bestämt på Camden High Street. I nattklubben varvas livekonserter med heta klubbnätter.
SeOne
SeOne är en gigantisk nattklubb i centrala London som har öppet alla kvällar i veckan. Ägarna propsar på att klubben är den allra största i staden.