London » Nattliv » Nattklubbar

Nattklubbar

333 ClubNÀr barerna börjar stÀnga tar nattklubbslivet vid i staden som aldrig sover. Klubblivet i London Àr vÀl etablerat och har en lÄng tradition. HÀr har mÄnga trender och moden fötts och utvecklats för att sedan spridas över vÀrlden, allt frÄn punk och goth till new romantic och wave. Det var ocksÄ i London den ökÀnda ravekulturen startade. Alla dessa kulturer lever kvar pÄ sina hÄll samtidigt som nya blossar upp. Den som vill hÀnga med i klubbsvÀngen gör det allra bÀst i London.

ÅldersgrĂ€nsen för att gĂ„ pĂ„ nattklubb Ă€r minst 18 Ă„r och kan variera beroende pĂ„ nattklubb, Ă€ven om det inte Ă€r sĂ„ vanligt som det Ă€r i Sverige.
Londons nattklubbar har som mest drag under fötterna mellan klockan ett och tre pÄ natten. MÄnga av klubbarna har sÄvÀl restaurang som bar och dansgolv. Andra klubbar Àr mer undergroundinriktade med fokus pÄ musiken. Det finns minst en klubb för varje musiksmak, och personlighet i staden. GayvÀrldens klubbar Àr kÀnda för att vara bra partystÀllen för bÄde hetero- och gaypubliken.

NÄgra av de större nattklubbarna Àr Fabric, 333 Club, Corsica Studios, EGG, The Den and Centro, Heaven, The Island, KOKO och SeOne. De Àr alla giganter inom sitt respektive omrÄde och representerar olika musikstilar och lockar olika mÄlgrupper. The Rythm Factory pÄ Whitechapel Road Àr ett alternativ med en intim atmosfÀr. De finare nattklubbarna Àr samlade i West End. Maddox i Soho, Maya och AnnabelŽs tillhör den mer exklusiva skaran. DÄ utbudet stÀndigt varieras och happenings Àr vanliga Àr det smart att lÀsa Time Out inför en lyckad utekvÀll.
333 Club
Nattklubben 333 Club ligger i Hoxton och klassas av mÄnga som omrÄdets absolut trendigaste nattklubb.
Corsica Studios
PÄ nattklubben Corsica Studios samlas det bÀsta av det bÀsta av Londons klubbscen. Klubben har utvecklats till att bli mÀkta populÀr bland Londonborna sjÀlva.
EGG
Egg Àr en mÀkta populÀr nattklubb som slog upp sina portar Är 2004. Klubben ligger pÄ York Way 200. EGG gör sig allra bÀsta pÄ sommaren.
The Den and Centro
Sedan Är 2009 har The Den tagit över stafettpinnen. Det dröjde inte mer Àn tre mÄnader efter The Ends konkurs för att den nya klubben skulle ÄteruppstÄ.
Fabric
Den famösa nattklubben Fabric ligger pÄ Charterhouse street. Fabric har blivit kÀnt för att dra loss fantastiska klubbkvÀllar med magisk musik.
Heaven
Heaven slog upp sina dörrar för allra första gÄngen redan Är 1979. Klubben har med tiden kommit att bli en av de mer etablerade i London.
The Island
The Island Àr en luxuös nattklubb belÀgen pÄ den lilla gatan Hungerford Lane i Covent Garden. Klubben klassas som en av West Ends finaste.
KOKO
Nattklubben och scenen KOKO ligger i Camden Town och nÀrmare bestÀmt pÄ Camden High Street. I nattklubben varvas livekonserter med heta klubbnÀtter.
SeOne
SeOne Ă€r en gigantisk nattklubb i centrala London som har öppet alla kvĂ€llar i veckan. Ägarna propsar pĂ„ att klubben Ă€r den allra största i staden.