London » Nattliv » Nattklubbar » KOKO

KOKO

KOKO - NME NattklubbNattklubben och scenen KOKO ligger i Camden Town och närmare bestämt på Camden High Street. I nattklubben varvas livekonserter med heta klubbnätter, vilket lockar en bred och stadig publik. Lokalen är en gammal teaterlokal med en enorm scen, vackra balkonger och ett stort dansgolv där parkettraden en gång fanns. Inredningen går i en dekadent stil som är på gränsen till prålig. Det ger KOKO en unik och häftig inramning. På de övre våningarna ligger vackert inredda barer och utsikten mot scenen och ner till dansgolvet är perfekt. Den gamla röda kungliga teaterfärgen har bevarats liksom de enorma kristallkronorna i taket.

KOKO:s lokaler har en lång och anrik historia. Sedan år 1900 blankt har teaterföreställningar, filmföreställningar och konserter hållits här. När filmen blev stor gick mängder med filmer på den jätteduk som satts upp. Under 1940-talet omvandlades lokalerna till BBC Theatre.

När 1970-talet gjorde entré blev kom verksamheten återigen att transformeras för att hänga med i tiden. The Music Machine hyste i lokalerna och gav en plattform för The Sex Pistols och The Clash och andra punkband. När punken dog, föravann även The Music Machine. Men musikerna fortsatte att spela, nu under namnet Camden Palace. Stället blev då mäkta berömt för att vara den centrala punkten i det som kom att kallas för New Romantic. Eurythmics spelade på scenen innan de slog igenom. Det gjorde även en ung Madonna och det numera legendariska bandet Madness.

Konsert- och teatertraditionen är traditioner som fortfarande hålls levande av KOKO. År 2004 genomgick lokalerna en genomgripande renovering och kallas från detta år KOKO. KOKO är lika ny och het som sina föregångare. Idag ges både teaterföreställningar, livekonserter och nattklubbskvällar i lokalerna, ofta i kombination med varandra. Artisterna som spelas kan vara morgondagens giganter i musik- och teaterbranschen. De har redan kommit en bit på väg.

Entrékostnaden varierar beroende på kväll. När konserter genomförs är det smart att köpa biljetter i förväg då de oftast säljs slut långt innan konserten genomförs. Närmaste tunnelbanestation är Mornington Crescent.

Du hittar mer aktuell information på KOKOs hemsida.

Kommentarer

Inga Kommentarer! Bli först att kommentera!

Kommentera

För att kommentera måste du logga in på Facebook.
Logga in:

Karta