London » Attraktioner » Sevärdheter » Foyles Bookshop

Foyles Bookshop

Foyles Bookshop är en känd och något udda bokaffär på Charing Cross Road. En gång i tiden klassades den av Guinness Rekordbok som den största i världen, i antal hyllmeter räknat. Det gav bokaffären en hel del uppmärksamhet. Än mer uppmärksamhet har Foyles Bookshop rönt genom åren tack vare den mycket originella affärssinnet innehavaren haft.

Foyles Bookshop grundades som en second hand-butik år 1903 och hyrde in sig i den nuvarande lokalen år 1906. Snart började även nya böcker att finnas till försäljning. Till skillnad från vanliga bokaffärer, där böckerna står i författarordning, sorteras böckerna i Foyles Bookshop efter förläggarens namn. Även det gamla betalsystemet var ett mysterium för många och ganska krångligt. Det gamla betalsystemet var mer än krångligt. Den äldre generationen av familjen Foyle, som drev butiken under första delen av 1900-talet, vägrade att låta personalen hantera kontanter. Kunderna fick därför köa hela tre gånger bara för att få ut en bok och betala för den.

Sedan år 1999 drivs butiken av Christopher Foyle, en ättling till grundarna. Han har moderniserat affären ordentligt och utvecklat verksamheten ytterligare. Det är idag betydligt lättare att köpa böcker härifrån och i sortimentet finns ett enormt utbud av nyutgivna exemplar och second hand-böcker.

Kommentarer

Inga Kommentarer! Bli först att kommentera!

Kommentera

För att kommentera måste du logga in på Facebook.
Logga in:

Karta