London » Attraktioner » SevĂ€rdheter » Foyles Bookshop

Foyles Bookshop

Foyles Bookshop Ă€r en kĂ€nd och nĂ„got udda bokaffĂ€r pĂ„ Charing Cross Road. En gĂ„ng i tiden klassades den av Guinness Rekordbok som den största i vĂ€rlden, i antal hyllmeter rĂ€knat. Det gav bokaffĂ€ren en hel del uppmĂ€rksamhet. Än mer uppmĂ€rksamhet har Foyles Bookshop rönt genom Ă„ren tack vare den mycket originella affĂ€rssinnet innehavaren haft.

Foyles Bookshop grundades som en second hand-butik Ă„r 1903 och hyrde in sig i den nuvarande lokalen Ă„r 1906. Snart började Ă€ven nya böcker att finnas till försĂ€ljning. Till skillnad frĂ„n vanliga bokaffĂ€rer, dĂ€r böckerna stĂ„r i författarordning, sorteras böckerna i Foyles Bookshop efter förlĂ€ggarens namn. Även det gamla betalsystemet var ett mysterium för mĂ„nga och ganska krĂ„ngligt. Det gamla betalsystemet var mer Ă€n krĂ„ngligt. Den Ă€ldre generationen av familjen Foyle, som drev butiken under första delen av 1900-talet, vĂ€grade att lĂ„ta personalen hantera kontanter. Kunderna fick dĂ€rför köa hela tre gĂ„nger bara för att fĂ„ ut en bok och betala för den.

Sedan Är 1999 drivs butiken av Christopher Foyle, en Àttling till grundarna. Han har moderniserat affÀren ordentligt och utvecklat verksamheten ytterligare. Det Àr idag betydligt lÀttare att köpa böcker hÀrifrÄn och i sortimentet finns ett enormt utbud av nyutgivna exemplar och second hand-böcker.

Kommentarer

Inga Kommentarer! Bli först att kommentera!

Kommentera

För att kommentera mćste du logga in pć Facebook.
Logga in:

Karta