London » Attraktioner » Sevärdheter » Globe Theatre

Globe Theatre

Shakespeares Globe TheatreLondons mest berömde pjäsförfattare William Shakespeare levde och verkade i staden under slutet av 1500-talet. Hans pjäser uruppfördes på den tiden i the Globe Theatre på Maiden Street. Teatern var på den tiden en stor utomhusteater med platser för upp till 3 000 åskådare. Den byggdes år 1599 av Shakespeare själv. Tyvärr brann den ursprungliga teatern ner år 1613 och en ny teater byggdes snabbt upp. Men även den stängdes år 1642, 26 år efter Shakespeares död.

Den nuvarande Globe Theatre är en ny byggnad med gammal arkitektur daterad år 1997. Hur den gamla teatern såg ut vet man faktiskt inte riktigt då ritningarna gått förlorade. Därför är rekonstruktionen kanske inte helt hundraprocentig, även om arkitekterna gjort allt för att efterlikna den ursprungliga teatern. Den nya teatern har dock samma former som den gamla och är liksom ursprunget en utomhusteater. Byggnaden ligger ett par hundra meter ifrån ursprungsplatsen.

I Globe Theatre kan åskådare njuta av Shakespeares odödliga verk. Även andra verk iscensätts. Nya Globe Theatre ligger på Park Street söder om Themsen i det distrikt som en gång i tiden var stadens teaterdistrik.

Kommentarer

Inga Kommentarer! Bli först att kommentera!

Kommentera

För att kommentera måste du logga in på Facebook.
Logga in:

Karta