London » Attraktioner » SevĂ€rdheter » Leadenhall Market

Leadenhall Market

Leadenhall Market i LondonEn av Londons mesta och bÀsta matmarknader Àr Leadenhall Market. Ett besök till marknaden Àr ett frosseri i fÀrska matvaror, lokala jordbruksprodukter och blommor. Dofterna och fÀrgerna Àr nÀstan bedövande. Besöket till Leadenhall Market förgylls ytterligare av den fantastiskt utsmyckade marknadshallen.

Marknaden i Leadenhall har pÄgÄtt sedan 1300-talet. Platsen för marknaden ligger pÄ historisk mark, ovanpÄ det som en gÄng var den romerska staden Londonium. I Leadenhall har traktens jordbrukare samlats i Ärhundraden för att sÀlja frukten av sina skördar och charkuterivaror till invÄnarna i staden. Marknadens betydelse för staden var stor. DÀrför lÀt staden bygga in marknaden sÄ att alla försÀljare stod under tak. Byggnaden var en av de fÄ som överlevde den stora branden Är 1666. Till slut blev marknadsplatsen för gammal för att fungera vÀl. Byggnaden revs Är 1812.

År 1881 uppfördes de viktorianskt inspirerade lokaler marknaden idag sker i. Den ansvarige arkitekten Sir Horace Jones valde en arkitektur fylld med ornament, glasfönster, bĂ„gar och vackra inomhusfasader. FĂ€rgerna gĂ„r i sobert grönt, brunt och krĂ€mnyanser. Men marknaden Ă€r numera sĂ„ stor att delar av omrĂ„det utanför ocksĂ„ inbegrips i marknadsomrĂ„det.

I saluhallen erbjuds en uppsjö av nÀrproducerade produkter och har av tradition ett enormt utbud av kött. Idag Àr marknaden mest kÀnd för sin kyckling och vilt. Varorna Àr av mycket hög klass. Leadenhall Market var ocksÄ lÀnge den enda marknaden som saluförde skinn och lÀderprodukter. Maten som sÀljs hÀr gÄr att Àtas pÄ plats i nÄgon av restaurangerna eller tas med.

Leadenhall Market ligger mellan Gracechurch Street och Lime Street. Butikerna och stÄnden hÄller öppet mellan 07 och 16.
DÄ anstÀllda i omrÄdet gÀrna Àter lunch i restaurangerna i saluhallen kan det bli trÄngt vid ettiden.

Kommentarer

Inga Kommentarer! Bli först att kommentera!

Kommentera

För att kommentera mćste du logga in pć Facebook.
Logga in:

Karta