London » Attraktioner » Sev√§rdheter » London Eye

London Eye

London Eye, modernt landmärke i LondonLondon ståtar med ett av världens vackraste och största pariserhjul. Det är i vilket fall som helst det största hjulet i Europa. London Eye byggdes för att fira in det nya årtusende och är så stort att det tar en halvtimme att ta sig runt ett varv. En resa i kabinerna ger en oslagbar utsikt över Londons stad och omgivningar. London Eye må vara ganska ny, men jämförs redan med Eiffeltornet och Empire State Building som ett riktigt landmärke i London.

London Eye är tillverkat av 1 700 ton stål och är byggt som ett gigantiskt cykelhjul. Det finns 32 personkorgar som kan lotsa igenom över 15 000 besökare varje dag. När korgarna når toppen befinner sig passagerarna på 135 meters höjd. Korgarna är futuristiskt formade som ägg, har en snygg inredning och är luftkonditionerade.

London Eye har blivit ett stort dragplåster för besökare till London. Antalet besökare uppgår till över tre miljoner varje år. Hjulet syns med sin fantastiska höjd vida ifrån och ligger i den västra delen av Jubilee Garden nära Westminister Bridge. Närmaste tunnelbanestation är Waterloo. Hjulet har också blivit platsen för avfyrandet av festliga fyrverkerier. Vissa fyrverkerier skjuts från själva hjulet i en spektakulär show. När London OS avgörs år 2012, kommer OS-loggan att placeras i mitten av hjulet.

London Eye ägs av ett konsortium av företagare. En tur kostar ungefär 200 kronor. Personer som har köpt biljetter i förväg slipper stå i köer.
Hjulet snurrar mellan klockan 10 och 20 vintertid och 10 och 21 sommartid.

Kommentarer

Rowena Hörenius
Rowena Hörenius
2011-09-18 14:04
Ja det måste det verkligen :) Den här sidan är super om man ska åka dit :D
Fredrik Eriksson
Fredrik Eriksson
2010-10-03 04:43
Det måste vara ljuvligt att komma så högt upp och se ut över London. Speciellt om det är fint väder :)

Kommentera

FŲr att kommentera mŚste du logga in pŚ Facebook.
Logga in:

Karta