London » Sport » Fotboll » West Ham United FC

West Ham United FC

West Ham United FCWest Ham United FC är ett Londonbaserat fotbollslag i Premier League. Deras hemmaarena är Boleyn Ground. Laget är mest känt för att odla fantastiska talanger inom Engelsk fotboll.

West Ham United FC grundades år 1895 och kallades då Thames Ironworks FC. Tre år senare blir klubben professionell. Sedan starten och genom hela 1900-talet har laget pendlat mellan att vara ett division 1 och ett division 2-lag. Idag är det ett lag som ligger i Premier League.

West Ham United FC kan ses som laget som har talangen men aldrig får nyttja den fullt ut. West Ham United FC har blivit någon av en plantskola för nya och mycket talangfulla spelare. De säljs sedan ofta till något annat storlag. Bland de stora stjärnorna som kommit från West Ham återfinns Frank Lampard, Michael Carrick, Jermaine Defoe och Bobby Moore. Den sistnämnde, Bobby Moore, var nyckelperson i det guld som engelska landslaget fick i 1966 års VM.

Klubben nådde några riktigt goda resultat under 1980-talet. Men i början av 2000-talet ramlade West Ham ner till division 2. Genom ett lyckosamt kval lyckades laget klättra upp i Premier League och har sedan dess spelat ganska bra.

Hemmaarenan Boleyn Ground kallas allt som oftast Upton Park tack vare området stadion ligger i. Den har varit lagets hemmaarena sedan den invigdes år 1904. På läktaren finns det plats för 35 647 åskådare.

Varje gång det är hemmamatch skanderas melodin I´m Forever Blowing Bubbles. Melodin blev lagets egna redan år 1920. Lagets supporterskara är kända för att inte tycka om de lovande talanger som lämnar klubben. Men det gäller inte alla forna spelare. Vissa hyllas till och med när de kommer in som en del av motståndarlaget under match. De andra Londonbaserade klubbarna anses vara de största rivalerna.

Hemsida: http://www.whufc.com

Kommentarer

Inga Kommentarer! Bli frst att kommentera!

Kommentera

Fr att kommentera mste du logga in p Facebook.
Logga in: