London » Sport » Fotboll » Arsenal FC

Arsenal FC

Arsenal FCArsenal FC är ett av Englands bästa fotbollslag. De har vunnit engelska ligan ett otal gånger och har också några av de mest hängivna fansen. Dessutom ståtar de med den dyraste hemmaarenan som byggts, näst efter Wembley Arena.

Arsenal FC är en anrik fotbollsklubb i London. Klubben grundades år 1886 och fick snabbt framgångar på fotbollsplanerna. Fem år senare blev klubben professionell. De ursprungliga matchfärgerna kom sig av en slump. Under det första året lånade laget in kläder av ett annat lag. Färgerna på kläderna gick i rött och vitt, vilket sedan kom att bli klubbens färger.

I början av 1900-talet pendlade laget mellan att vara med i division ett respektive division två. År 1919 bestämde sig Fotbollsförbundet för att utöka antalet lag i division 1. Arsenal som befann sig i division två fick av någon anledning en plats i division ett i samma veva. Säsongen innan hade de slutat på femte plats i division två. Det skulle egentligen inte resultera i en uppflyttning. Men genom några märkliga turer i beslutssystemet avgjordes att Arsenal FC skulle få en plats i division 1. Istället valde förbundet att flytta ner Tottenham Hotspot

Uppflyttningen på Tottenhams bekostnad skapade en rivalitet mellan de två lagen som håller i sig till denna dag. Men det gav också Arsenal FC en plats i division 1 som de inte släppt sedan dess. De är därmed det lag som varit i division 1 längst av dem alla.

Idag är Arsenal FC en av Englands storklubbar. Fansen kallar sitt lag för The Gunners. Arsenal FC har sedan länge tampats om att vara bäst i landet i hård konkurrens med Liverpool FC, Manchester United och Chelsea FC. De kallas populärt för "The Big Four". Tränare år 2009 är Arsène Wenger. Arsène kommer ursprungligen från Frankrike, vilket skapade en hel del rubriker i England vid hans tillsättande år 1996. Hans framgångar med Arsenal FC har givit honom epitetet världens bästa tränare. Framför allt hyllas han för sin förmåga att köpa bra fotbollspelare.

Arsenal FC har en stark hejarklack som följer laget vart de än spelar. De kallas the Gooners och är mycket hängivna. Nästan alla Arsenal FC:s biljettmatcher säljer slut, vilket gör matcherna till de mest bevistade fotbollsmatcherna i England. Fansen är uppdelade i flera olika organiationer, mer eller mindre länkade till själva fotbollslaget.

Hemmaarenan för Arsenal FC är Emirates Stadium, ett femstjärnigt komplex. Stadion kallas i folkmun för Ashburton Grove. Den ersatte år 2004 den gamla hemmaarenan Arsenal Stadium. Emirates Stadium är ett gigantiskt byggnadsverk med plats för 60 355 åskådare. I byggnaden finns också 150 vip-lounger.

Hemsida: http://www.arsenal.com/

Kommentarer

Inga Kommentarer! Bli först att kommentera!

Kommentera

För att kommentera måste du logga in på Facebook.
Logga in: