London » Sport » Fotboll » Arsenal FC

Arsenal FC

Arsenal FCArsenal FC Àr ett av Englands bÀsta fotbollslag. De har vunnit engelska ligan ett otal gÄnger och har ocksÄ nÄgra av de mest hÀngivna fansen. Dessutom stÄtar de med den dyraste hemmaarenan som byggts, nÀst efter Wembley Arena.

Arsenal FC Àr en anrik fotbollsklubb i London. Klubben grundades Är 1886 och fick snabbt framgÄngar pÄ fotbollsplanerna. Fem Är senare blev klubben professionell. De ursprungliga matchfÀrgerna kom sig av en slump. Under det första Äret lÄnade laget in klÀder av ett annat lag. FÀrgerna pÄ klÀderna gick i rött och vitt, vilket sedan kom att bli klubbens fÀrger.

I början av 1900-talet pendlade laget mellan att vara med i division ett respektive division tvĂ„. År 1919 bestĂ€mde sig Fotbollsförbundet för att utöka antalet lag i division 1. Arsenal som befann sig i division tvĂ„ fick av nĂ„gon anledning en plats i division ett i samma veva. SĂ€songen innan hade de slutat pĂ„ femte plats i division tvĂ„. Det skulle egentligen inte resultera i en uppflyttning. Men genom nĂ„gra mĂ€rkliga turer i beslutssystemet avgjordes att Arsenal FC skulle fĂ„ en plats i division 1. IstĂ€llet valde förbundet att flytta ner Tottenham Hotspot

Uppflyttningen pÄ Tottenhams bekostnad skapade en rivalitet mellan de tvÄ lagen som hÄller i sig till denna dag. Men det gav ocksÄ Arsenal FC en plats i division 1 som de inte slÀppt sedan dess. De Àr dÀrmed det lag som varit i division 1 lÀngst av dem alla.

Idag Àr Arsenal FC en av Englands storklubbar. Fansen kallar sitt lag för The Gunners. Arsenal FC har sedan lÀnge tampats om att vara bÀst i landet i hÄrd konkurrens med Liverpool FC, Manchester United och Chelsea FC. De kallas populÀrt för "The Big Four". TrÀnare Är 2009 Àr ArsÚne Wenger. ArsÚne kommer ursprungligen frÄn Frankrike, vilket skapade en hel del rubriker i England vid hans tillsÀttande Är 1996. Hans framgÄngar med Arsenal FC har givit honom epitetet vÀrldens bÀsta trÀnare. Framför allt hyllas han för sin förmÄga att köpa bra fotbollspelare.

Arsenal FC har en stark hejarklack som följer laget vart de Àn spelar. De kallas the Gooners och Àr mycket hÀngivna. NÀstan alla Arsenal FC:s biljettmatcher sÀljer slut, vilket gör matcherna till de mest bevistade fotbollsmatcherna i England. Fansen Àr uppdelade i flera olika organiationer, mer eller mindre lÀnkade till sjÀlva fotbollslaget.

Hemmaarenan för Arsenal FC Àr Emirates Stadium, ett femstjÀrnigt komplex. Stadion kallas i folkmun för Ashburton Grove. Den ersatte Är 2004 den gamla hemmaarenan Arsenal Stadium. Emirates Stadium Àr ett gigantiskt byggnadsverk med plats för 60 355 ÄskÄdare. I byggnaden finns ocksÄ 150 vip-lounger.

Hemsida: http://www.arsenal.com/

Kommentarer

Inga Kommentarer! Bli först att kommentera!

Kommentera

För att kommentera mćste du logga in pć Facebook.
Logga in: