London » Attraktioner » Sev√§rdheter » Royal Arsenal

Royal Arsenal

Området Woolwich är främst känt för byggnaden Royal Arsenal och det fantastiska fotbollslaget Arsenal FC. Dessa sevärdheter är tätt sammankopplade i Arsenals historia. Royal Arsenal är ett anrikt fabriksområde i vars byggnader armén framställde krigsmateriel, främst i form av ammunition. Fotbollslaget Arsenal FC var från början en klubb för arbetarna på Royal Arsenal.

När fabrikerna i Woolwich byggdes hette de Woolwich Warren. Området byggdes upp av den brittiska armén i början av 1800-talet i syfte att tillverka ammunition och genomföra forskning om vapen. Då hela Woolwich var ett enormt militärt center, fick vapencentret snabbt namnet Royal Arsenal. Fabriken och forskningscentret lyckades locka till sig några av landets bästa ingenjörer och blev snart vida känt för sin ingenjörskonst. Här utvecklades nya och avancerade krigsmateriel för de många krig som Storbritannien genomgått under 1800- och 1900-talen. År 1886 bildade en del av arbetarna i Royal Arsenal en fotbollsklubb för att kunna utöva sin hobby.

Under F√∂rsta v√§rldskriget var Royal Arsenal ett enormt komplex. √Ėver 80 000 anst√§llda arbetade i lokalerna. Under Andra v√§rldskriget spelade Royal Asenal en viktig roll i utvecklingen av olika krigsmateriel, vilket till slut kom att avg√∂ra kriget. Omr√•det blev bombat i slutet av kriget och fick utrymmas. Snart var dock verksamheten ig√•ng igen.

Nedläggningen av verksamheten på Royal Arsenal påbörjades år 1967. Flera byggnader byggdes om och gav plats åt en helt nytt område: Thamesmead. De gamla fabrikernas tillverkning stängdes en gång för alla år 1991. Byggnationerna har istället renoverats och blivit kontor och lägenheter. I många av de nyrenoverade byggnaderna står de ståtliga fasaderna kvar, vilket ger ett unikt och historiskt uttryck till området.

Kommentarer

Inga Kommentarer! Bli fŲrst att kommentera!

Kommentera

FŲr att kommentera mŚste du logga in pŚ Facebook.
Logga in:

Karta